NIS-ova bitka za bebe

Menadžment NIS-a, ali i veliki broj zaposlenih u ovoj kompaniji podržao je akciju doniranja medicinskih aparata i pomoći porodilištima širom Srbije

Priprema i slanje prazničnih čestitki poslovnim partnerima deo je politike svake bolje kotirane kompanije. Ali, tek najbolja može se odreći pukog formalizma i odškrinuti vrata stvarnog života. To je učinio NIS, donevši odluku da umesto za troškove pripreme i slanja prazničnih čestitki poslovnim partnerima, izdvoji novac za učešće u akciji Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji neophodnom medicinskom opremom.

OD SUBOTICE DO PREŠEVA
Odluka je doneta krajem prošle godine, a ubrzo zatim, inicijativi menadžmenta priključio se veliki broj zaposlenih NIS-a iz cele zemlje. Pored uređaja doniranih bolnicama, u paketima NIS-a počeli su da stižu dobrovoljni prilozi u novcu, odeći i opremi za bebe. Za svega nekoliko meseci prikupljeno je gotovo pet miliona dinara, a bolnice od Subotice i Smederevske palanke, Paraćina, Majdanpeka, Petrovca na Mlavi, Vranja, Surdulice i Preševa dobile su nove CTG aparate.

Obezbeđeno je 24 CTG aparata koji se koriste za nadgledanje rada bebinog srca za 18 zdravstvenih ustanova, u čak 16 gradova širom Srbije. Prilikom posete Kikindi u okviru koje je NIS donirao CTG aparat Opštoj bolnici, direktor ove ustanove dr Milan Mitrić je objasnio da se CTG aparati koriste za nadgledanje rada bebinog srca u periodu pozne trudnoće i tokom samog porođaja, i da su od ogromne pomoći pri utvrđivanju eventualnih rizika koji nastaju po bebino zdravlje.

„U tom smislu, ova donacija će znatno doprineti trudu naših lekara da u svakom trenutku obezbede najbolju moguću negu bebama i njihovim mamama“, rekao je Mitrić.

ZAJEDNO ZA BEBE
No, NIS-ov karavan koji putuje kroz Srbiju, sem aparata za porodilišta nosi i pakete namenjene samim porodiljama koje bar za prvo vreme neće morati da brinu o platnenim pelenama, pelenama za jednokratnu upotrebu, peškirima, benkicama, bodijima, kapama, čarapama, flašicama za hranu, vlažnim maramicama, jekodermima i ostalim neophodnim stvarima potrebnim za negu beba.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a objasnio je da je strategija NIS-a da bude društveno odgovorna kompanija u svakoj lokalnoj zajednici u kojoj ostvaruje biznis.

„Na ovu akciju smo posebno ponosni. Prvo, jer naš prilog znači pomoć boljoj zdravstvenoj nezi u porodilištima u Srbiji, što je posebno važno ako se zna da na mladima svet ostaje. Drugo, zato što su naši zaposleni pokazali veliku solidarnost i filantropiju, budući da je svako od njih učestvovao onoliko koliko je mogao kako bi pomogao onima kojima je pomoć neophodna“, rekao je Kravčenko.

Na redu su Vranje i Subotica. Slede drugi gradovi, oni utonuli u tamu nevesele finansijske situacije čija porodilišta čekaju na nove, neophodne uređaje. U svakom od tih porodilišta kucaju nova srca. Ima li lepše čestitke?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *