Riker predlaže novo bombardovanje Srbije ako ni u sledećoj rundi ne bude dogovora

Beograd, 3. 4. 2013. godine (Be92) – Američki diplomata zadužen za zapadni Balkan Filip Riker, posle neuspelog dijaloga u osmoj rundi između Beograda i Prištine, izjavio je da srpska strana nije dovoljno motivisana da pristane na ponuđeno. „Očigledno je da datum koji nudi EU nije neka naročita ponuda za Srbiju, čim ne želi da pristane da se u potpunosti odrekne svih nadležnosti na legitimno otcepljenom delu njene teritorije Kosovu“, rekao je Riker u današnjem intervjuu za Be92. U nastavku intervjua Riker se osvrnuo na dosadašnji tok pregovora i utvrdio da srpska strana očigledno laže i svoju naciju i čitav svet govoreći svaki put da je došlo do izvesnog napretka u pregovorima.
„Nikakvog napretka tu nema i mi smo danas ponovo na nuli. EU gubi vreme na ovaj dijalog i jedino rešenje je primeniti silu, kao što je to i dosad bio način. Još jedno tromesečno bombardovanje Srbije bilo bi idealno rešenje iz više razloga. U tom slučaju, Srbija bi ionako iscrpljena morala da potpiše svaki sporazum, a i NATO bi dobio priliku da isproba svoje najnovije naoružanje koje preko godinu dana nije imao prilike da testira na terenu. Osim toga, pokazalo se da je Srbija idealno mesto za NATO napade jer se u svetskim medijima, čak i onim nezavisnim, ne diže prevelika prašina ni kad se koriste nedozvoljena sredstva kao što su kasetne bombe, velike količine osiromašenog uranijuma, a niko se previše ne uzbuđuje i oko tzv. grešaka kad bombe počnu da padaju po civilnom stanovništvu“, rekao je Riker.
Upitan šta misli kako bi zemlje kao što su Rusija i Kina reagovale na predstojeće bombardovanje, Riker je rekao da to ne bi trebalo da predstavlja problem, kao ni do sada. „Rusija i Kina nikad nisu pokazivale razumevanje za humanitarne akcije NATO-a, ali stiče se utisak da te dve zemlje to više čine iz nekakvih principa nego zato što su zaista protiv. Osim toga, čak i ako se dogodi da se neka od te dve zemlje malo više pobuni, NATO i za to ima rešenje. Setimo se samo da je 1999. godine pogođena Kineska ambasada u Beogradu.“
„Ipak“, dodao je Riker na kraju intervjua „nisam ja taj koji odlučuje o potezima NATO alijanse. Potrebno je da prođe određena procedura da bi se donela takva odluka, a plašim se da bi taj administrativni deo posla mogao da potraje predugo, što bi moglo da znači da će se održati svih 15 rundi bez nokdauna, a to niko ne voli.“

12 komentara

  1. “..bem ti majku FAŠISTIČKU”Sotono Američka.

  2. RIKERU da se niste malo precenili? Pozdravio vas Jeljcin!

  3. Odlično, jedva čekam. Spremio sam praćku.

  4. Riker je slebdenih Hitlerovih ideja,da je Amerika imalo denmokratska zemlja on bi bio smenjen i optuzen za sirenje fasistickih ideja.Riker ovim preti i Kinezima i Rusiji ,kaze da NATO ima resebnje i za to.Ako je nasa drzava nezavisna ,smatram da jeste,zbog ovoga treba Americi uputiti protest i tom razbojniku zabraniti ulaz u Srbiju.

  5. Pa on ovno ne govori napamet, vec po necijem diktatu, a to znaci da imaju na stolu i tu opciju.Mi moramo pod hitno da od Rusa kupimo sisteme s-300,400,6oo, te avione i da nasu namensku industriju odmah zaposlimo i naoruzamo bar pola miliona rezerve, ali pod hitno.Ako Dacic sada ide kod Putina da mlati praznu slamu onda ne treba ni da ide, mislim da Nikolic mora da preuzme inicijativu, je on je i onako komandant Vojni.Ako ovo ne uradimo imacemo verovatno jos jedan ratni incident koji ce zapoceti albanci napadom na severni deo, verovatno ce nasi odgovoriti a nato ce pod izgovormom napasti Srbiju da bi zastitio suverenu drzavu kosovo.Ovo je ozbiljna pretnja i tako je treba shvatiti,svako ko to ne uradi a nalazi se u vrhu vlasti je neodgovoran i radi protiv svoje zemlje i naroda.

  6. Da je to stvarno izjavio !

  7. na zapadu nista novo NATO=USA=EU=HAG=HITLER 1914,1941,1991 Riker samo govori ono sto nam zele i misle mnogi(vecina)na “demokratskom” zapadu.sreca pa sada nije 1991,1999 nego 2013 a RUSIJA,KINA,INDIJA itd.ojacali i napravili ravnotezu vojnu i politicku tako da FASISTI nemogu raditi(bombardovati)sta hoce inace nebi ni pitali samo bi poslali avione i ubijali civile i rusili sve redom

  8. revolucionar

    Ma jel se vi ljudi salite, kad je ovaj mamlaz to izjavio? Nemoguce da je to rekao a da ja to tek danas saznajem citajuci ovde ovaj clanak. To bi trebalo da odjekne ko bomba, da ga ne zaobidje ni jedna naslovna strana svih novina niti elektronskih medija.

  9. Zubima bi ti grkljan fasisticku rikeru!

  10. OKRENIMO SE SVOJOJ BRACI PO VERI….ALO SRBINE MUCENICE OTVORI OCI=PROBUDI SE…OKRENIMO LEDJA SATANISTIMA I GNEZDU PEDOFILA,,,,VATIKANU BEZBOZNOM…JOS IMA NADE………..BOG CUVA SRBE SA MAJKOM ROSIJOM…AMIN GOSPODE.

  11. već ima predloga koga bi od domaćih nevladinih i drugih masnokosih opajdara i izdajnika vezali za ciljeve. A pacovska bežanija bila bi znak da se ide u sklonište. I mi smo satirični i želimo da ih vrag odnese zauvek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *