Пајтић да поднесе оставку

Београд – СНС и ДСС најавиле учешће на митингу против Декларације о заштити права Војводине у петак у Новом Саду и затражиле оставку њеног аутора Бојана Пајтића.

Председник Савета за Војводину СНС Игор Мировић је рекао да ће се СНС придружити невладиним организацијама и синдикатима који у петак, 12. априла, у 17 сати испред зграде Владе Војводине организују митинг на коме ће изразити своје неслагање са поменутом Декларацијом и да СНС позива све своје чланова, симпатизере и грађане Војводине да присуствују том митингу.

“Декларација је политички памфлет и ради се о опасном документу који има ноту сепаратизма и који угрожава државне интересе Србије”, казао је Мировић на конференцији за новинаре.

Он је казао да Декларација има два циља. Један је, како је истакао, да сакрије истину о Војводини, а други да отежа преговарачки положај Србије у преговорима са Бриселом о чему, како је казао, сведочи и то да је Декларација донета у најтежем тренутку у којем се Србија налази.

“На јучерашњем састанку Колегијума скупштине АП Војводине на којем су били представници свих странака у покрајинском парламенту сазнали смо да је за текст Декларације знала само Демократска странка, а да о њему, осим представника опозиције, ништа нису знале ни странке које са ДС учествују у власти”, рекао је Мировић.

Председник Савета за Војводину СНС је казао да Декларација поред тога што угрожава државни интерес Србије одражава и став да Војводина треба да буде приватна држава што, како је нагласио, није у интересу грађана Војводине.

“Време је да о Војводини брину и да се за њу боре они који стварно желе добро Војводини, а не они који су уништили све њене ресурсе и довеле је до тога да буде најсиромашнији део Србије”, рекао је Мировић, додајући да верује да ће митинг у петак протећи мирно и да ће, како је рекао, грађани Војводине послати јасну поруку да се не слажу са Декларацијом ни са политиком њеног аутора.

Потпредседница ДСС Санда Рашковић Ивић најавила је учешће те странке на протесту “Стоп разбијању Србије”, затражила оставку Пајтића и оценила да је протест прилика да се створи национални и грађански блок против “даљег распада и растурања државе Србије”.

Рашковић Ивић је на конференцији за штампу рекла да су најава усвајања декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине тешка економска ситуација у покрајини и “огроман криминал” разлози за учешће на протесту, затраживши оставку Пајтића.

“Овај народни скуп и ова ситуација је прилика да се створи један национални и градјански блок против даљег распада и растурања Србије”, рекла је Рашковић Ивић и додала да Пајтић треба да поднесе оставку и да се распишу покрајински избори.

Она је оценила да су једино избори спас да Војводина не изађе из Србије. Пајтић, додала је, жели да сепаратизам прогласиза званичну политику покрајинске власти. У свему томе, се може препознати рукопис међународне зајденице која је Србији из Брислела послала ултиматум, сматра потпредседница ДСС.

“Да ли је Пајтић део тог ултиматума”, запитала је Рашковић Ивић и навела да је усвајање Декларације, које је било заказано за 10. април, на дан када је 1941. године формирана Независна држава Хрватска, само по себи порука и страховита увреда.

Како је казала, економија је уништена и Војводина је дошла “на просјачки штап” после 12-13 година владавине ДС, а што се криминала тиче “труло је где год се загребе”.

Један од организатора протеста “Стоп разбијању Србије” је Удружење Равница српска, а како су најавили, скуп у петак испред Владе Војводине ће подржати и студенти Универзитета у Новом Саду, али и Удружени синдикат Србије Слога.

Танјуг

2 коментара

  1. Pajtiću naložili, treba da se javiš jer nismo zadovoljni što nisu “sada” predali KIM.
    A on kao vjerni sluga / sličice, sličica !? / nalog pretvorio u djelo.

  2. Već je trebalo da napusti “vladu vojvodine”. I namerno pišem malim slovima. Odavno nije ni legalni ni legitimni predstavnik AP Vojvodine! Samo NADOBUDNI DS i dalje živi VAN VREMENA I PROSTORA gde više i ne krije svoj SEPARATIZAM! O LSV da i ne govorimo. Ovo pišem jer NE DOZVOLJAVAM da me kao rodjenog Srbina iz Vojvodine on predstavlja i govori u moje ime! Do “juče” su zagovarli izbore a sad ni pomena. Kovin im je to najbolje pokazao! ZBOGOM DS I LSV!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *