Pajtić da podnese ostavku

Beograd – SNS i DSS najavile učešće na mitingu protiv Deklaracije o zaštiti prava Vojvodine u petak u Novom Sadu i zatražile ostavku njenog autora Bojana Pajtića.

Predsednik Saveta za Vojvodinu SNS Igor Mirović je rekao da će se SNS pridružiti nevladinim organizacijama i sindikatima koji u petak, 12. aprila, u 17 sati ispred zgrade Vlade Vojvodine organizuju miting na kome će izraziti svoje neslaganje sa pomenutom Deklaracijom i da SNS poziva sve svoje članova, simpatizere i građane Vojvodine da prisustvuju tom mitingu.

“Deklaracija je politički pamflet i radi se o opasnom dokumentu koji ima notu separatizma i koji ugrožava državne interese Srbije”, kazao je Mirović na konferenciji za novinare.

On je kazao da Deklaracija ima dva cilja. Jedan je, kako je istakao, da sakrije istinu o Vojvodini, a drugi da oteža pregovarački položaj Srbije u pregovorima sa Briselom o čemu, kako je kazao, svedoči i to da je Deklaracija doneta u najtežem trenutku u kojem se Srbija nalazi.

“Na jučerašnjem sastanku Kolegijuma skupštine AP Vojvodine na kojem su bili predstavnici svih stranaka u pokrajinskom parlamentu saznali smo da je za tekst Deklaracije znala samo Demokratska stranka, a da o njemu, osim predstavnika opozicije, ništa nisu znale ni stranke koje sa DS učestvuju u vlasti”, rekao je Mirović.

Predsednik Saveta za Vojvodinu SNS je kazao da Deklaracija pored toga što ugrožava državni interes Srbije odražava i stav da Vojvodina treba da bude privatna država što, kako je naglasio, nije u interesu građana Vojvodine.

“Vreme je da o Vojvodini brinu i da se za nju bore oni koji stvarno žele dobro Vojvodini, a ne oni koji su uništili sve njene resurse i dovele je do toga da bude najsiromašniji deo Srbije”, rekao je Mirović, dodajući da veruje da će miting u petak proteći mirno i da će, kako je rekao, građani Vojvodine poslati jasnu poruku da se ne slažu sa Deklaracijom ni sa politikom njenog autora.

Potpredsednica DSS Sanda Rašković Ivić najavila je učešće te stranke na protestu “Stop razbijanju Srbije”, zatražila ostavku Pajtića i ocenila da je protest prilika da se stvori nacionalni i građanski blok protiv “daljeg raspada i rasturanja države Srbije”.

Rašković Ivić je na konferenciji za štampu rekla da su najava usvajanja deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine teška ekonomska situacija u pokrajini i “ogroman kriminal” razlozi za učešće na protestu, zatraživši ostavku Pajtića.

“Ovaj narodni skup i ova situacija je prilika da se stvori jedan nacionalni i gradjanski blok protiv daljeg raspada i rasturanja Srbije”, rekla je Rašković Ivić i dodala da Pajtić treba da podnese ostavku i da se raspišu pokrajinski izbori.

Ona je ocenila da su jedino izbori spas da Vojvodina ne izađe iz Srbije. Pajtić, dodala je, želi da separatizam proglasiza zvaničnu politiku pokrajinske vlasti. U svemu tome, se može prepoznati rukopis međunarodne zajdenice koja je Srbiji iz Brislela poslala ultimatum, smatra potpredsednica DSS.

“Da li je Pajtić deo tog ultimatuma”, zapitala je Rašković Ivić i navela da je usvajanje Deklaracije, koje je bilo zakazano za 10. april, na dan kada je 1941. godine formirana Nezavisna država Hrvatska, samo po sebi poruka i strahovita uvreda.

Kako je kazala, ekonomija je uništena i Vojvodina je došla “na prosjački štap” posle 12-13 godina vladavine DS, a što se kriminala tiče “trulo je gde god se zagrebe”.

Jedan od organizatora protesta “Stop razbijanju Srbije” je Udruženje Ravnica srpska, a kako su najavili, skup u petak ispred Vlade Vojvodine će podržati i studenti Univerziteta u Novom Sadu, ali i Udruženi sindikat Srbije Sloga.

Tanjug

2 komentara

  1. Pajtiću naložili, treba da se javiš jer nismo zadovoljni što nisu “sada” predali KIM.
    A on kao vjerni sluga / sličice, sličica !? / nalog pretvorio u djelo.

  2. Već je trebalo da napusti “vladu vojvodine”. I namerno pišem malim slovima. Odavno nije ni legalni ni legitimni predstavnik AP Vojvodine! Samo NADOBUDNI DS i dalje živi VAN VREMENA I PROSTORA gde više i ne krije svoj SEPARATIZAM! O LSV da i ne govorimo. Ovo pišem jer NE DOZVOLJAVAM da me kao rodjenog Srbina iz Vojvodine on predstavlja i govori u moje ime! Do “juče” su zagovarli izbore a sad ni pomena. Kovin im je to najbolje pokazao! ZBOGOM DS I LSV!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *