Касаловић: Споразум неприхватљив, митинг сутра у подне

Заменик председника општине Косовска Митровица Момир Касаловић изјавио је да је споразум парафиран у Бриселу неприхватљив за Србе који живе на Косову и Метохији. Сутра у подне митинг на тргу Шумадија, истакао Касаловић.

“Споразум подразумева прекид веза са Србијом и имплементацију Срба у косовско друштво. Мислим да је ово издаја и продаја Косова зарад сумљиве перспективе у ЕУ”, изјавио Касаловић.

Касаловић је најавио да ће сутра у подне на тргу Шумадија у Косовској Митровици бити одржан бити велики народни митинг, на којем ћемо донети одлуку о формирању Скупштине северног Косова. Он је позвао грађане да у што већем броју узму учешћа на митингу.

О. Ивановић: Споразум парафиран без Срба са КиМ

Бивши државни секретар Министарства за КиМ Оливер Ивановић изјавио је да би споразум са Приштином био знатно повољнији да су косовски Срби учествовали у његовој изради и додао да ће то бити и разлог, због чега ће бити проблема у примени парафираног у Бриселу.

“Знам да би Споразум био знатно повољњији да су Срби са севера Косова и Метохије учествовали у његовом стварању, али и у оваквој ситуацији морамо да тражимо најмањи заједнички именитељ са нашом државом”, рекао је Ивановић.

Он је додао да ће “имплементација имати озбиљне проблеме јер то треба да ураде људи о чијој се судбине разговарало, а они нису билу укључени у то”.

“Важно је да се одржи јединство државног врха, јер каква год да је одлука за Србе на Косову је важно да иза тог циља стаје читав државни врх, а не да дође до било какве поларизације. Најмања поларизација на северу ће се одразити трагично и то никако не сме да се деси”, сматра Ивановић.

Према његовом мишљењу “од Владе Србије морамо тражити гаранције за наш опстанак овде”.

“Нису гаранције само финансирање наших институција, то јесте важно ли није једино”, истиче он и додаје “оно што је написано у Споразуму мора бити тумачено онако како нам они то тумаче”.

Ивановић сматра да је пред нама дуг процес , да је писање Споразума само почетак тог процеса и да ће он бити дорађиван.

“Дијалог је једино решење у овако напетој ситуацији и ми морамо бити свесни да у том дијалогу морамо што пре да заузмемо активну улогу а не да дозволимо да се о нама разговара, па макар то било и у Београду . Ја не верујем да ће Приштина војничком чизмом стати на север Косова и неће моћи да пласира своје институције овде ако ми у томе видимо опасност да нас насилно интегришу”, казао је Ивановић.

http://www.radiokim.net

3 коментара

  1. У чему је разлика продавати Србе по комаду живе ваге или у деловима: бубрези на кило, срца… само да душеице из Брисела дају још парица.Срби су добри као гладиајатори и робови, а наша власт као трговци.

  2. Mesecima se vuku po Briselu predstavnici Srba za adekvatno resenje severnog Kosmeta u kome zive Srbi a koliko ih je niko nije izracunao 20-50 hiljada ili mozda jos vise ili manje,a sto oni tada nisu trazili saglasnost da i oni prisustvuju dialogu to je njihova stvar eh, ali sada Srbine nasao si da zameras Kakao sporazum ne vazi jer Niko nije prisustvao kao clan delegaacije,ostavi se corava posla i budi zahvalan da ste i to dobili jer Srbija sve zrtvuje za vas a sta ste vi zrtvovali za Srbiju,neka mi neko nesto navede jer meni nije poznato nego se samo diskutuje o Srbima sa severa Kosmeta a drugo da ti Kazem ne mozete vi mom unuku da natovarate terete na ledja dosta je bilo sada se okrenite sebi i zasucite rukave,jer Srbija nece moci da vas vecito finansira.To bi bilo iz mog ugla!

  3. …. па нешто су `прикочили` бриселаши, са том “препоруком” ???!
    “Дачићев параф, за ЕУ одар – шараф … ” ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *