Преломни тренутак

Милорад Вучелић, главни уредник

Србија је дубоко загазила у своје самопорицање. Овај феномен огледа се пре свега у самопорицању властитог идентитета, културе, писма, историје и језика. Самопорицање не значи и самоукидање и нестајање, јер онај ко се самопориче може да настави своје трајање, па и са огромним прираштајем становништва, али са неким другачијим идентитетом. Учесници у овом добро смишљеном удруженом подухвату су сви они који саучеснички ћуте о ономе што се дешава са ћирилицом и Вуковаром у Хрватској, са лажним и оптужујућим „споменицима“ у Врбасу и по Војводини, отвореним деловањем хрватског лобија у Србији, прећуткивањем и скривањем српских жртава злочина почињених у Сарајеву и БиХ, на Косову и у Хрватској, отвореним готово расистичком србомрштвом, историјским фалсификатима и лажима које демонстрирају сви што се окупљају око одбране појединаца и група тобоже угрожених од „говора мржње“ и „повратка деведесетих“. О томе се можете обавестити читајући овај број „Печата“, а неки од наших познатих хематолога могу наставити и даље да се баве пребројавањем крвних зрнаца и ковањем нових антисрпских стереотипа. По старом правилу, мисле они да ће бескрајним умножавањем лажи произвести тачност и веродостојност. Гарантујемо им, и у име наредних 250 бројева, да им је узалуд.
На политичком плану самопорицање Србије добило је своју физиономију у плиткоумној фрази да Европска унија нема алтернативу из које је проистекла по Србију погубна политика којој као да нема краја.
И када смо помислили да је самопорицање оно најгоре што је могло да се догоди Србији, наступио је нови и радикални удар на Србију.
Реч је о самоуништењу државе. Јер ни најгори напријатељ, а ту мислим на усташе, балисте, мађарске фашисте, па све до ових великих страних напријатеља, нису могли смислити овакав степен самодеструкције који тренутно разара Србију, а одвија се у наставцима. Може ли ико замислити већи степен самоуништења државе од довођења у везу председника владе са члановима наркокартела. И његовог признања да је одиста имао сусрете са њима, додуше не знајући ко су и шта су, а о чему га нису обавестиле надлежне службе, мада је он тада био на месту министра унутрашњих послова.
Причу о тим сусретима потврдили су тадашњи председник државе Борис Тадић и његов шеф свих безбедоносних служби Миодраг Мики Ракић. Тада су били то што су били, и намерно су прикрили ове чињенице и од тужилаштва и од јавности, а данас је Тадић почасни председник ДС-а, а Ракић потпредседник Драгана Ђиласа. Један, дакле, почасни и један активни високи политичар. Обојица јунаци свог, а нашег жалосног времена.
Попут неког травестираног Берије, Ракић је изнео читаву прегршт сопствених неподопштина, од отвореног прикривања до основане слутње да су бројни подаци тајних служби коришћени за могуће уцењивање политичких партнера, претњи и злоупотреба, што их ваљда све заједно препоручују за вршење власти у Београду данас, у Србији сутра. Нема шта, ваљана политичка понуда!
( Прочитати текст Николе Врзића: „Банана држава“ у овом броју „Печата“).
Ко год да мисли да не би требало стално помињати сва непочинства власти жутог картела озбиљно греши. Увек би на то требало подсећати. Јер то је прави извор свих наших данашњих мука.
Горе од овога што се дешава је само могуће објашњење и доказивање да би српски премијер требало да се састаје са наркобосовима. Што не смеју Британци и Немци, морају и могу Срби. Пошто смо ми као држава и народ гори од најгорих, онда нам и приличи да имамо власт која добро стоји са наркокартелом, а поврх тога и потпуно урушене обавештајне, контраобавештајне службе и комплетан систем безбедности.
Да докаже да ово није неки наш неосновани и цинични закључак постарао се „британски новинар специјализован за Балкан“ Тим Џуда, који је рекао да је „та ситуација за Дачића само јако непријатна“, али не толико да би то утицало на „његов углед у преговорима са Косовом“, што је очигледно оно за шта је Запад једино заинтересован. Још ослабити Уроша нејаког.
Али да не би било никакве дилеме о томе шта Енглези мисле о нама и како на нас гледају, Џуда нас упоређује са Западом: „Зависи од земље. У вашем делу света политичари су издржљивији, отпорнији и имају боље амортизере. Чињеница да је Дачић до сада преживео, то показује“. Ако ништа друго, а оно ова позната енглеска љубав према Србији мора да зазвони на узбуну. Србија је у опасности, заправо у опасности је држава или оно што је од ње остало.

Не судим о чему су премијер и његови сарадници разговарали са највишим представницима наркокартела. Нека се утврди да је то остало без битнијих непосредних последица о којима говори специјални тужилац. Али ако постојимо као држава, онда сама чињеница да је било ових сусрета и да су из њих проистекле одређене последице повлаче политичку одговорност, оставку или смену Дачића и пад владе, што увелико траже бројне политичке странке. Претпоставка невиности која тако разумљиво и неприкосновено важи у праву, не важи међутим и у политици.
Коначно и сам Џуда каже да смо показали да „можемо да променимо власт на изборима“.
Када се овако тешко наруши политички кредибилитет у својој земљи недопуштено је било коме да то надокнађује уступцима на штету државе у страним центрима моћи, а још мање нудећи Приштини столицу у Уједињеним нацијама на „техничким“ преговорима у Бриселу.
Пошто немамо времена за увијање и празне речи морамо се окренути истини. А истина је да је сада све у руци Александра Вучића. На њему је одлука да ли ће допустити да га под притиском опстанка владе уваљају у ову каљугу или ће он извући Србију из те каљуге. Одлука је тешка и судбоносна. Овај Гордијев чвор не може се размрсити, већ се мора пресећи. Не кажем да ће Вучић сигурно победити у овом рату са стоглавом аждајом, али он је данас једини ко може да јој се мушки супротстави, а да се не изговара тешкоћама „ситуације у којој се налазимо“.
За Србију иду тешки дани пуни неизвесности. Нападнути смо сурово са свих страна. Али ако изгубимо државу онда је сваки отпор готово безнадежан. Зато је Вучићева одлука од највишег државног и националног значаја. Искрено мислим да је то и његова најважнија одлука до сада.

 

20 коментара

 1. Dačić preživljava zato što je tu da im preda KIM.
  Oni njemu imunitet i poziv na doručak !?
  To je to, kome to još nije jasno i kome je stalo da se to ne desi !?
  Premjer države predaje dio svoje teritorije / i to koje teritorije ?/ neprijetelju i zato je premijer !?
  Ispod toga nema gdje da se pada !
  Dijaspora

  • Ćirilica u Vukovaru ili ukidamo latinicu u Srbiji

   ” Branitelji ” hrpa kriminalaca i neradnika koja crpi i sisa državni proračun nemože preživjeti bez širenja mržnje i življenja u prošlosti. Jer taj šljam je bio nitko i ništa a u ratu su postali ” netko ” gospodrai života i smrti svojim komšijama Srbima sa kojima su jeli i pili do rata. Ako se oni pozivaju na zloćin i Srbija ima to pravo Hrvati su pod NDH na području Vojvodine izvršili strašne zločine nad srpskim , pravoslavnim stanovništvom prave pokolje. Znači i Srbi se trebaju organizirano dići u celoj Srbiji protiv latinice po uzoru na Hrvate dosta više njihove i samo njihove ” istine ” A Jasenovac, Jasrebarsko, Gradiška, Jadovno Danica i mnoga druga stratišta Srba u Hrvatskoj nikad nebi smela videti hrvatsko pismo baš po principima hrvatijanaca.

   • Уместо да се млатимо причом о ћирилици у Вуковару, треба одма’ да покренемо поступак за укидање, као службене, не само гајевице и хрватског, него свега што није српски и српска ћирилица. За негу онога што је у српству добро, а то свакако јесте и ћирилица, сто је пута важније да Теленор шаље рачуне ћирилицом, него да српско писмо имамо у Вуковару.

 2. А данас читамо како се Дачић састаје са званичницима Америке и онда тиме покушава да покаже како је све у реду, јер ето они од њега нити су тражили оставку, нити су му спомињали изборе у Србији. Не знам да ли је то више смешно или јадно. Па наравно да ће га Американци употребљавати још неко време, јер ради оно што њима одговара, па ће да га пусте низ воду као и многе пре њега и у иностранству (сетимо се само Шеварнадзеа) и код нас. А у међувремену овде ће се све више осипати и друштво и држава, тако да нас у случају било каквог већег међународног потреса (било да је то напад на Иран и одговор те земље на тај напад, са све скоком цена нафте и прекидима снабдевања или да је то велики потрес на финансијским тржиштима Европе или да је то инсценеирани терористички напад већих размера) највероватније очекују хаос и безвлашће, пљачке и отимачине усред бела дана и чак прижељкивање стране окупације, не би ли се увело бар мало реда….. Ето, то је један врло реалан сценарио који може бити резултат евентуалног нечињења о коме говори г.Вучелић. А ја се све плашим да нас очекује наставак тог нечињења.

 3. Ono u šta sumnjam od 2OO8 danas nje više nego jasno.Premijer je duboko zagazio u nečasne vode.Nemam blažu reč.On je ucenjen od moćnih i nema izbora.Sa njum je danas sve moguće.No što na to drugi pristaju nije mi jasno.Ili bolje reći jasno mi je.NO nebi da verujem da je to istina.

 4. Ако будемо чекали спас од Вучића (мислим на Србију), нешто зебем око срца да помоћи неће бити. Наиме, Вучић у једном од својих обраћања медијима устврди следеће: “Мики Ракић је животом залегао у борби против криминала”… Шта рећи после такве изјаве? Бојим се како од поетооктобарске “револуције” Србија пропада у сваком погледу а шљам и хохштаплерај који се лажно представља политичком елитом постаје све богатији.
  Без свенародног устанка, али оног исконског, нећемо се ратосиљати квислинга и националних штеточина разно-разних фела.

 5. Izbori ce biti kada zapad pripremi svoje “jahace” i glasacke kutije! U Rusiji je Jelcinj pobijedio na izborima, kada mu je popularnost bila 2% ?! Tako da i mi sa izborom ove vlade nismo promijenili nesto. Izgleda samo gradjanski rat rijesava nesto. Okupacija.

 6. “Demontaza” svega sto je srpsko,je osnovna strategija svih antisrpskih lobija…bilo gde da se nalaze.

  Zato njima,”bode oci” i prosla naslovna strana srpskog nedeljnika “Pecat”,sa slikom i likom,za sada najveceg Srbina 21.veka,Novaka Djokovica.
  Novinar Pecata je negde rekao u ushicenju,kao i svaki ponosni Srbin,dakle,PONOSNI…kako je normalno staviti Novakovu pobedu u Melburnu kao jednu od glavnih vesti,vesti najave jednog Dnevnika,konkretno TV Vojvodine,a ne tek tako,kao malu sportsku vest u sportskoj rubrici…sto su ovi uradili.

  Svi svetski mediji su bili ushiceni,pljustali su naslovi “Super Srbin”,”Kralj juzne hemisfere”…cak je britanski dopisnik BBC u Grckoj,otvoreno navijao za Novaka…a izgubio je Britanac?
  “Pecat” ga je stavio na naslovnu stranu…

  Ali,taj dogadjaj se ne uklapa u politiku demontaze svega sto nama moze pomoci,makar kao duhovna hrana,makar na jedan dan…
  Dakle,ceo svet trazi duhovnu hranu,i nadje je u pobedi Novaka Djokovica,raduje se…ali nama je to zabranjeno,nama Srbima.
  I to u nasoj kuci…u Vojvodini.

  Za list Vreme,novinar Teofil Pancic,napisao je tekst pod nazivom “Djokovic biti teniser,tenis biti sport”,gde pljuje po svemu i svacemu,srpskom,i kaze:

  “Da rekapituliramo.Novak Djokovic je teniser,i trijumfovao je na teniskom turniru.Tenis je sport.OK?Utoliko je vest o pobedi N.Dj.sportska vest.Imate li primedbu na ovaj logicki sled?…
  Ali,Djokovicu ovo nije ni prva ni poslednja grand slam titula…
  Utoliko ta vest,ma koliko dobra,ne prevazilazi okvire sportske rubrike”…Kaze Teofil?!

  Radi potpune informacije za Teofila,jer javnost i ne samo srpska,zna…ovo nije obicna pobeda…Djokovic je ovom pobedom usao u istoriju,na vise nacina…jedino je Novaku,poslo za rukom da u OPEN eri,od 1969.g.od kada je tenis profesionalni sport,osvoji 3 puta zaredom Melburn… zatim,sprecio je Mareja,da posle prvog licnog gran slama,osvoji odmah drugi…niko to nije uradio,pa ni Marej,zahvaljujuci pobedi Djokovica…konacno i najvaznije,ovo je 6-ti gran slam,cime se Novak izjednacio sa Stefanom Edbergom i Borisom Bekerom…zar to nije istorijska pobeda?
  Zar Srbi ne smeju da se raduju,istorijskom uspehu jednog Srbina,a ceo svet se raduje?
  I to je za Teofila,samo sportska vest?I podrzava tako strasno reduciranje i nipodastavanje jednog istorijskog uspega Novaka Djokovica,kada ga TV Vojvodina,ostavi u sportskoj rubrici,na kraju Dnevnika…?
  Da li Teofil zna da je Novak dao 5,5 miliona dinara za decu kojoj je potrebna pomoc,juce…prosle godine skoro 2 miliona dolara???

  Sta briga Teofila,njemu je vaznija TV Vojvodina i njena autonomaska politika,nego sve ostalo.

  U vezi pregovora o “severu Kosova”,najkrace,zelim samo da navedem reci Ivice Dacica,na predizbornom mitingu u Cacku,24.4.2012.g.,
  sto je objavljno na B92,pod naslovom “SPS nece nikog da laze”:

  “Slobodan Milosevic je u Kosovu Polju svojevremeno rekao-niko ne sme da vas bije,a ja posle 25 godina kazem-niko ne sme da vas laze”…
  Govoreci o saradnji sa Briselom,Dacic je istakao da “na vlasti ostanu oni koji su po njihovoj volji ,a odu oni koji pristanu na sve ono sto se od njih trazi”.
  “Ja ne pripadam takvima,vise volim da sam po volji nasem narodu”,istakao je Dacic…
  “Mi jasno kazemo da ce mo braniti sever Kosova,i to je ta crvena linija od koje necemo odustati”.
  Ovo je rekao Dacic.Tada.

 7. Gospodine Vucelicu, glavni urednice ovog meni cenjenog lista “Pecat”, tvojim komentarom da spas Srbije vidis u Vucica, bas si me iznenadio u negativnom smislu. Kakva bi to Vuciceva odluka mogla da spasi Srbiju. Jedina odluka njegova bi bila spas za Srbiju da padne vlada i raspisu se novi izbori. Jer ova vlada je odnarodjena,ona radi iskljucivo po nalogu zapada i amera,nikako za interese svoje zemlje i svog naroda. Sta je ova vlada za ovo kratko vreme vladavine uradila, po svaku cenu gura nas u EU ne pitajuci narod dali zeli,rasparcava zemlju postavljajuci granice i carine,ostavila onaj srpski i nealbanski narod na KiM na milost i nemilost Taciju,dok ga rehabilituju i sa njim vode razgovore,zaduzila zemlju mnogo vise nego iko do sada za ovo kratko vreme,otpustaju i dalje radnike a veliki deo ne prima nikakvu platu niti su soc.i penz.osigurani,ljudi ne mogu ni da se lece jer nemaju overene knjizice,omladina ostavljena na milost i nemilost na ulici,od odkrivanja pljackasa veka Srbije nema ni traga a taj posao upravo vodi tvoj pulen Vucic koji ocigledno stiti Tadica i njegovu kamarilu sa ukradenim blagom. Ma,gospodine Vucelicu,recite bar jednu stvar da je ova vlada dobro uradila za drzavu i narod. Hapsenja se odvijaju uglevnom preko medija (kurir i informer,zna se ciji su to listovi),nesto preko nesmenjivog Tijanica i njegove RTS, nesto i preko ruzicaste TV. Dakle opsti je zakljucak,da u Srbiji nije doslo do nikakvih promena,naprotiv,radi se isto i jos zesce po pitanju rasparcavanja zemlje i unistenju naroda,a u senci mnogih ministarstava vladaju jos uvek banda iz DS na celu sa Tadicem i neprikosnovenim Miki Rakic. Ko je do sada odgovarao za pljacku veka Srbije,sem prozivke Olivera Dulic,gde ga je spasio i zastitio onaj kriminalac javni tuzilac Miljko Radisavljevic. Ma isti ljudi i dalje vladaju Srbijom,nazalost i dalje je pljackaju,sto je najgore. Jedini spas je novi izbori,milom ili silom,a narod ce ih kazniti kao sto je kaznio bandu Tadica i njegov DS,koji su sada samo proslost.

 8. Dve izjave gospodina A. Vučića su me poprilično ohladile i to u času kada sam pomislio da je on čovek za velika nacionalna pregnuća. Prva je bila, otprilike, kako će nam deca umirati, ako se, zaboga, što pre ne kandidujemo za prijem u EU(!?) Kakve li besmislice! Druga se odnosi na njegovog prijatelja (!) Mikija Rakića, čija je glava, navodno, više puta “bila na panju(!!!) Sve mi to i previše smrdi na buduću postizbornu “veliku koaliciju”, što bi bilo pogibeljno za Srbiju…

 9. Podsjetiću samo na dva slučaja koji u potpunosti potvrđuju sve navode g. Vučelić. Prvi je zločin u Mrkonjić gradu gdje je hrvatska vojska pogubila gotovo dvjesto zarobljenika, a o tome se uopšte ne priča, a kamo li da je neko odgovarao za to. Za isti zločin i po karakteru i po broju žrtava na Ovčari kod Vukovara zna i o tome bruji ne samo cijela Hrvatska, nego i svijet već dvadeset godina. Najavljen je zakon kojim se učenici svih osnovnih škola u hrvatskoj obavezuju da dva dana provedu u Vukovaru i na Ovčari. Drugi slučaj je stradanje beba u Banjaluci zbog zabrane da se dopremi kiseonik zbog sankcija. O tom nečuvenom zločinu prema novorođenim bebama uopšte se ne govori. Srce mi se steglo i zaplakao sam ljetos ispred “spomen ploče” umorenim bebama u parku u Banjaluci. “Spomen ploča” je veličine oko 30 (trideset) centimetara X 40(četrdeset) centimetara, a slova su veličine da ih se može pročitati sa udaljenosti od dvadesetak cm pod uslovom da imate dobar vid.

 10. Euforiju juriša u EU proizvide i nose, pre svega, oni čija su deca tamo. Oni, koji su nas opljačkali i oni, koji žele da sebi obezbede status da nas večito pljačkaju. Oni, savremeni, koji nisu shvatili, da je ovo više puta ponovljena savremenost, u trku za udicom koja se već istrošila. Oni, koji tamo hoće da se dokažu, jer se nisu dovoljno dokazali, služeći im, naravno po uglede na pretke. Oni, koji vole njihovu misu, a mrze našu liturgiju. Oni, koji su živeli mufte i krali, trči za našim bogatstvom koje je otišlo tamo. Boli me glava, obuzima me mučnina, kada dođu na red ovi, koji su najgori. Ali, mora se po redu!
  Suština jezika i pisma valjda je to suština svake države pa i EU. I, suština i perjanica EU je rimokatoličanstvo kao jedan od tri stuba novog svetskog poretka, kao univerzalna vera, čisti jezik i pismo, koje mora takođe biti univerzalno.
  Najveća je tragedija što se za srpski jezik i pismo bore, upravo oni, gore nabrojani.
  Mi smo evropska kolonija, ali ne Nemačke, jer je ona odlučila da budemo kolonija Slovenije i hrvatske.
  Šta ste drugo očekivali? Što se tiče jezika i pisma valjda je to suština svake države pa i EU. I, suština i perjanica EU je rimokatoličanstvo kao jedan od tri stuba novog svetskog poretka, kao univerzalna vera, čisti jezik i pismo, koje mora takođe biti univerzalno.
  Najveća tragedija je, što se za srpski jezik i pismo bore, upravo oni, gore nabrojani.
  Mi smo evropska kolonija, ali ne Nemačke, jer je ona odlučila da budemo kolonija Slovenije i Hrvatske.
  Šta ste drugo očekivali? Europa se širi…

 11. Не бих помислио да је г. Вучелић тако наиван човек да очекује нешто добро (за народ/Србију) од А.Вучића!
  Заврбован је Вучић (заједно са Николићем) одавно и ради само у своју корист и у интересу својих “господара” са запада.

 12. Nakon svega što se ovih dana izdešavalo konačno je postalo bistro :
  Vučić je alfa i omega dogovora za predaju KIM.
  Svi ostali su mala potrčkala.
  Borba protiv korupcije, to je priča da se narod ne dosjeti što je glavna namjera i zadatak Vučića.
  Ko da ga i kako u tome spriječi !?
  Dijaspora

 13. Rakic kao neki “Berija”,cuva tajnu srpskog “BlackBerry”-a?
  Vrlo interesantno vreme nam predstoji,da li ce mo saznati istinu,ili necemo…u susretima premijera sa odredjenim licima.
  I ulozi DS Berije…Rakic “sve zna”,ali ,drzi nas u saci.Narod drze u saci,jer sada narod ne sme da pisne…ako pisne,eto “dokaza”-protiv naroda…a ako ne pisne,dobro ne pisnuo!

 14. РАДОСЛАВ

  Ево нам Сретење долази и имамо позив да се сретнемо код КАРАЂОРЂА
  И Светог Саве на Сретење у ПОДНЕ број који буде био присутан казаће о нама каквисмо и колико вредимо.Дали ће ПАТРИОТСКА Србија
  доћи на ПЛАТО СВЕТО САВСКИ, нисам чуо да је ЗАБРАЊЕН на нама је
  одлука дали ће тај САБОР имати јасну поруку ОНОЈ И ОВОЈ власти
  ШТА ПАТРИОТСКА СРБИЈА МИСЛИ.

  • OKOLO SRBIJE SA SVIH STRANA ORLUSINE SATANISTA ZEDNE SRPSKE KRVI….A U SRBIJI PONOSNI ORAO DVOGLAVI…SAM…NIJE SAM NA ISTOKU SE PROBUDIO VELIKI MEDVED SRPSKI BRAT…MI CEMO JOS JEDNOM DA STRADAMO AL VAS NECE BITI VISE NIKADA…ZAPAMTITE I NE ZABORAVITE…ZIVI BILI BOG VAM OCI OTVORIO…AMIN.

 15. Evropa kakva mi nije potrebna,Siniša Kovačević:” Uporno insistiranje da Srbija uđe u EU, sa naznakom da taj put nema alternativu, ili da ćemo bez EU ostati gladni je pogubno za Srbiju. Govori se o realnosti koja se mora prihvatiti takva kakva je.Otomanska okupacija je takođe bila realnost. Da su naši preci pristajali na nju kao neopozivu konstantu i danas bi plaćali danak u krvi, šetali opanke, trpeli agino pravo prve bračne noći i „aktivno“ učestvovali u izgradnji nekoliko novih Ćele kula. Jedno pitanje, dragi prijatelji, šta je sledeće posle Kosova? Vojvodina? Republika Srpska? Raška oblast? Promena himne, pisma, promena istorije….? Šta je sledeće što će ovakva Evropa tražiti od nas?Danak u krvi nam već uzimaju…To nije Evropa Zole, Igoa, Sartra, Roselinija, Bergmana, Harolda Pintera i Ronalda Harvuda, to nije Evropa časti i altruizma, humanizma i individualnih sloboda, radnih i higijenskih navika, sindikalne solidarnosti, Evropa reči i principa, koju smo voleli.Ovo je Evropa interesa i samo interesa, bezočno i po svaku cenu, po cenu laži, prevare, ucene, pritiska, krađe i otimačine.To nije Evropa za mene!Politika nije silikonska ljubavnica, već službovanje narodu,stoga se postavlja pitanje imate li vi nešto u glavi ili je dovoljno da vam to kažu u Briselu. Govore da ćemo, ukoliko ne uđemo u Evropsku uniju, po svaku cenu, pocrkati od gladi, da će se ponovo orati drvenim ralom i lečiti mokraćom od sedam udovica. Kao da smo retardirani narod, nesposoban da o sebi brine sam, bez pomoći dobronamernih tutora. Udavićemo se u blatu i sopstvenom izmetu. Najstrašnije je to što to govori i srpska kvazielita – ili, glupavo, zaista verujući u to, ili sinekurama i naterana da tako govori. Samo se mi radujemo jarmu i podređenosti, slavodobitno se objavljuje: još jedan Merkator, još jedna Idea, još jedan Merkur… Pa gde ide novac iz Merkatora? U Lapovo ili u Ljubljanu!? Nameće se idiotizam koji se zove liberalni kapitalizam u kome je sve dozvoljeno, baš sve.Dragi prijatelji, ako smo narod koji ne može da živi bez milostinje, nek nas ne bude! Nek nestanemo! Sa Evropom se može sarađivati i trgovati iako nemamo člansku kartu. Kao Norvežani. Kao Švajcarci.Što se mene tiče, meni Evropa bez Kosova i Metohije ne treba.Ako Srbija može bez Kosova i Metohije, može i bez mene. Živeću u Republici Srpskoj. Ako i nje, pored ovih i ovakvih na vlasti bude bilo; ako ne, onda odoh u Australiju. Tamo bar ima Srba i ćirilice.”…. U svim raspravama o promašajima i štetočinstvu naše vlasti, valja držati na umu da je gotovo jedini razlog njihove pobjede na izborima bilo ogromno narodno nezadovoljstvo politikom Demokratske stranke i njenih koalicijskih partnera i partnerčića. Stiče se često utisak da je javno mnijenje zaboravilo da je današnji premijer bio desna ruka Borisa Tadića, i da je kao takav i on morao snositi odgovornost za promašaje prethodne vlasti.

 16. Tuga beda i jad u srbiji. Politicari bolu od kokosijeg slepila.

 17. Danas se Srbija nalazi u potpunom rasulu i raspadu države i nacije. Nikada nije bila gora situacija u našem narodu.Okupirani smo iznutra i politički ološ, izdajnici, sprovodeći direktive svojih nalogodavaca, namerno uništavaju naše nacionalno biće i zatiru naš nacionalni identitet. Sve ovo što sada gledamo u poslednjih 20 godina, od dana raspada SFRJ,već se desilo na početku 1941.god. Isti akteri,isti zločinci,iste žrtve. I tada je Srbija prestala da postoji kao država, isto nam se i sada događa. Razlika je jedino u tome što je ološ sa zapada našla pravi način da nas uništi,IZNUTRA!!! Kosovo i Metohija nije samo teritorija. Kosovo i Metohija je pitanje nacionalnog identiteta, nacionalne kulture, istorijske vertikale srpskog naroda, pitanje nastanka srpske države i srpske crkve. Kosovo i Metohija je i ekonomsko pitanje, jer se rudna bogatstva u pokrajini procenjuju na tolike iznose, da je reč o bogatstvu koje može ozbiljno da obezbedi budući razvoj i napredak Srbije. Razgradnja Srbije još nije završena i da će zapadne sile učiniti sve da posle zaokruženja nezavisnosti Kosova i novog ataka na RS otvore i pitanje Vojvodine, koja se već punu deceniju priprema za samostalnost{model iz Crne Gore će biti primenjen} ,a to je svima jasno,ali da o tome svi ćute.Prvo treba da zaokruže državnost albanskog Kosova, onda da obesmisle i delimično ili potpuno ukinu Republiku Srpsku i tek će potom određene strukture u Nemačkoj, SAD i nekim susednim državama početi da se svim silama “zanimaju” za AP Vojvodinu.Političke i medijske aktivnosti u tom pravcu su već počele. U Vojvodini je posejano seme razdora i mržnje prema Srbij i stalno se stvara osećaj ugroženosti od nekoga. Konačan ishod treba biti konfederalizacija sadašnje Srbije, njeno pretapanje u državnu zajednicu pod imenom “Srbija i Vojvodina”. Čitajte poluvladine novine i pratite rad pseudobezbednosnog sektora i sve će vam biti jasno. Još ove godine će u Briselu biti ispostavljeno kao jedan od uslova koje Beograd mora ispuniti na putu za EU. Pre 20 godina u Crnoj Gori je svega desetak odsto birača podržavalo nezavisnost. Onda je deo vladajućeg DPS-a, uvidevši da Miloševićev brod tone, uspeo za svega šest godina da izbori konfederalni status, a tokom naredne tri godine i nezavisnost. Srbija nije dovršena kao država i njene unutrašnje snage doprinose njenom razaraju.Osnovni cilj političara i tajkuna je da građane naprave idiotima. To rade preko medija. I zato su mediji debilni. Pored stotine televizijskih kanala, normalan čovek nema šta da gleda. Mediji su glavno oružje za masovno istrebljenje zdrave pameti. Treba ih konzumirati vrlo retko. Ugasite, televizore! Srbiji pod hitno treba okupljanje i mobilisanje normalnih gradjana,da oteraju ovu Vlast i spase Srbiju od propasti i nestajanja. Treba pozvati ugledne ljude iz zemlje i rasejanja koji nikada nisu bili u politici ili na vlasti da se nađu na okruglom stolu za spas Srbije. Mora se napraviti jedan široki narodni front koji će sistemski promeniti politiku u Srbiji. Trebaju nam potpuno novi ljudi. Ljudi koji nisu zatrovani političkim ludilom. Većina intelektualaca su prodane duše. Njihova uloga je da totalitarnom režimu daju privid da je demokratski. Oni šminkaju mrtvaca. I to šminkanje dobro naplaćuju. Intelektualci su izdali um i dušu. To su duhovne prostitutie i lažljivi prevaranti.…Propaganda o raju koji nas čeka kada uđemo u EU služi da bi naši političari nastavili da pljačkaju sopstvenu državu i građane. Kandidatura za EU i čitava ta farsa koja se igra pred gladnim i opljačkanim građanima, treba da posluži samo tome da građani ne izađu na ulicu i ne sruše odnarođeni režim.EU ne može da opstane kao zajednica u kojoj, recimo, Grčka,Potugal,Rumunija,Bugarska,Španija,itd… ne radi i pravi gubitke, a nemački poreski obveznici treba da pokriju te gubitke. Ta ekonomska politika vodi u bankrotstvo. Politika kojom se Srbija odriče Kosmeta zarad neke kandidature za člana EU, ne da nije državnička, pogrešna, već pogubna,izdajnička i zbog koje bi mnogi morali krivično da odgovaraju. Za Srbiju je najbolje da bude nezavisna i da radi sa svima.Srbija treba da bude glavni investitor i da sa drugim državama gradi kapitalne energetske i druge krupne objekte, koji će onda pokrenuti i ostalu privredu. Treba da sarađujemo privredno i bezbednostno sa svima koji to iskreno žele, ali bi ključni naš oslonac ipak trebala da bude Rusija. To je zemlji koja nam je bliska, pravoslavna, gde nas i zapad svrstava, koja je impresivna vojna sila a koja nas nikada neće napasti. Sa kojom možemo privredno odlično da sarađujemo i koja nam je širom otvorila svoje tržište da bez carine na njemu prodajemo sve što možemo da proizvedemo.Ovo su neke od neophodnih promena i aktivnosti u pravcu oporavka čitavog društva, uvođenja zakonitosti, koje bi Srbiju brzo izvukli iz krize, omogućili razvoj, zapošljavanje i opšti prosperitet građana. Crkva mora biti nosilac duhovnog preporoda.Neko kaže, nije zadatak Crkve da se bavi politikom. Izvinite, šta je radio Stefan Nemanja i Sveti Sava? Jesu li oni bili duhovnici i državnici?Crkva mora svojim primerom pokazati put izbavljenja.….. Postoje situacije u životu kada se čovjek jednostavno umori, ne može dalje i jednostavno hoće da se preda. Takve situacije se dešavaju i sa državama. Najbolji lijek za sve to je: stani, odmori malo, ali se i dalje ne predaj; drži svoju poziciju i na kraju ćeš pobijediti! Promene u Srbiji moraju da idu odozdo. Dakle, iz samoga naroda. ….Nema predaje!!! Građani Srbije, uzmite stvari u svoje ruke! Ne slušajte više te brbljivce i lažove! Ustanite! Pobunite se!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *