03. октобар – ПРЕГЛЕД ВЕСТИ 1

БЕОГРАД, 03. октобар 2012. (ФоНет) – Србији је потребан менталитетски преокрет да живот није само сналажење, већ да је потребно учити читавог живота, истакао је ванредни професор развојне психологије на Филозофском факултету у Београду Александар Бауцал.

БРИСЕЛ – Евро се спустио на 0.8 пц од тронедељног минимума, јер су знаци економске слабости у Европи повећали притисак на гувернере централних банака који се састају ове недеље да би размотрили даље кораке у борби са дужничком

кризом, јавља ФX Лидер.

БЕОГРАД – Почетак главног претреса осморици припадника некадашње Јединице за специјалне операције оптужене за оружану побуну новембра 2001. године данас је поново прекинут и одложен за 14 часова, због захтева одбране првооптуженог Милорада Улемека Легије за изузећем судског већа.

БЕОГРАД – Организатори Параде поноса најавили су да ће Београд бити први град Источне Европе који ће приказати изложбу Ецце Хомо, шведске фотографкиње Елизабет Олсон Валин, чија поставка од 12 фотографија показује Исуса са ХИВ позитивним особама, транссексуалцима и геј мушкарцима, која ће бити отворена вечерас.


БАЊАЛУКА, 03. октобар 2012. (ФоНет) – Припадници Сипе рано јутрос су на подручју Бусоваче ухапсили бившег припадника ХВО Зорана Маринића, осумњиченог за ратне злочине на подручју Бусоваче, током 1993. године.

ПЕКИНГ – Српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић нису данас успеле да се пласирају у четвртфинале турнира у Пекингу.

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић донео је Указ о додели одликовања, Златне медаље за храброст “Милош Обилић”, мајору Горану Савићу, постхумно, за испољену храброст и дело личног херојства, саопштила је данас Прес служба председника Републике.

БЕОГРАД – Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј је, поводом најављене Параде поноса, у интервјуу за НИН рекао да не осуђује хомосексуалце, већ да их дубоко сажаљева.

ГРАЧАНИЦА – Епархија рашко-призренска осудила је намеру да се незавршени храм Христа Спаса у Приштини уклони или претвори у “Меморијални музеј косовских Албанаца” и оценила да то представља отворени позив на дискриминацију и наставак процеса затирања српске духовне баштине на Косову и Метохији.

БЕОГРАД – Деветнаест привредника са севера Косова написало је “Опомену пред утужење”, намењену руководству Б92, којом захтева да ова телевизија одмах заустави серијал “Патриотска пљачка”. криминалне радње, пренео је Б92.

БРОГРАД – Министар финансија Србије Млађан Динкић изјавио је да Србија неће банкротирати, што би се догодило да Влада није предузела економске мере.

БЕОГРАД – Потпредседница Владе Србије задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић изјавила је за Данас да „нема никаквих званичних информација” да би безвизни режим Србије са немачком могао да буде угрожен, како је најавио дневни лист Велт, али да „смо дужни да проблем азиланата с којима се суочавају неке државе ЕУ, попут Немачке, систематски решавамо“.

БЕОГРАД – Динар данас наставља дводневну тенденцију пада вредности и ослабио је према евру за 0,6 одсто или 64 паре у однсу на претходни дан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *