03. oktobar – PREGLED VESTI 1

BEOGRAD, 03. oktobar 2012. (FoNet) – Srbiji je potreban mentalitetski preokret da život nije samo snalaženje, već da je potrebno učiti čitavog života, istakao je vanredni profesor razvojne psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu Aleksandar Baucal.

BRISEL – Evro se spustio na 0.8 pc od tronedeljnog minimuma, jer su znaci ekonomske slabosti u Evropi povećali pritisak na guvernere centralnih banaka koji se sastaju ove nedelje da bi razmotrili dalje korake u borbi sa dužničkom

krizom, javlja FX Lider.

BEOGRAD – Početak glavnog pretresa osmorici pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije optužene za oružanu pobunu novembra 2001. godine danas je ponovo prekinut i odložen za 14 časova, zbog zahteva odbrane prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije za izuzećem sudskog veća.

BEOGRAD – Organizatori Parade ponosa najavili su da će Beograd biti prvi grad Istočne Evrope koji će prikazati izložbu Ecce Homo, švedske fotografkinje Elizabet Olson Valin, čija postavka od 12 fotografija pokazuje Isusa sa HIV pozitivnim osobama, transseksualcima i gej muškarcima, koja će biti otvorena večeras.


BANJALUKA, 03. oktobar 2012. (FoNet) – Pripadnici Sipe rano jutros su na području Busovače uhapsili bivšeg pripadnika HVO Zorana Marinića, osumnjičenog za ratne zločine na području Busovače, tokom 1993. godine.

PEKING – Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković nisu danas uspele da se plasiraju u četvrtfinale turnira u Pekingu.

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je Ukaz o dodeli odlikovanja, Zlatne medalje za hrabrost “Miloš Obilić”, majoru Goranu Saviću, posthumno, za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva, saopštila je danas Pres služba predsednika Republike.

BEOGRAD – Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej je, povodom najavljene Parade ponosa, u intervjuu za NIN rekao da ne osuđuje homoseksualce, već da ih duboko sažaljeva.

GRAČANICA – Eparhija raško-prizrenska osudila je nameru da se nezavršeni hram Hrista Spasa u Prištini ukloni ili pretvori u “Memorijalni muzej kosovskih Albanaca” i ocenila da to predstavlja otvoreni poziv na diskriminaciju i nastavak procesa zatiranja srpske duhovne baštine na Kosovu i Metohiji.

BEOGRAD – Devetnaest privrednika sa severa Kosova napisalo je “Opomenu pred utuženje”, namenjenu rukovodstvu B92, kojom zahteva da ova televizija odmah zaustavi serijal “Patriotska pljačka”. kriminalne radnje, preneo je B92.

BROGRAD – Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da Srbija neće bankrotirati, što bi se dogodilo da Vlada nije preduzela ekonomske mere.

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je za Danas da „nema nikakvih zvaničnih informacija” da bi bezvizni režim Srbije sa nemačkom mogao da bude ugrožen, kako je najavio dnevni list Velt, ali da „smo dužni da problem azilanata s kojima se suočavaju neke države EU, poput Nemačke, sistematski rešavamo“.

BEOGRAD – Dinar danas nastavlja dvodnevnu tendenciju pada vrednosti i oslabio je prema evru za 0,6 odsto ili 64 pare u odnsu na prethodni dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *