22. мај – СПС-у и Тадић и Ђилас прихватљиви за премијера

БЕОГРАД – Потпредседница СПС Дијана Вукомановић изјавила је данас да тој странци “не смета” да на месту премијера буду лидер ДС Борис Тадић или његов заменик Драган Ђилас.
“Одлуку о премијеру из ДС-а треба да донесу органи те странке. СПС није ничији тутор, али сарадња на нивоу лидера странака Тадић и (Ивица) Дачић показала се као функционално и ефикасно партнерство. Ђилас је такође доказао свој легитимитет и способоност, али СПС није та која одлучује кога ће ДС кандидовати за премијера”, рекла је Вукомановић. Она је додала и да ће нова влада брзо бити формирана, што како је рекла, доказује и искуство рекострукције владе од прошле године.

Вукомановић је, у дебати посвећеној изборима у Београду, оценила и да Србију не чека грчки сценарио. “Формирање нове владе неће дуго трајати”, проучила је Вукомановић, истичући да српска економија неће доживети грчки сценарио.

Она је рекла и да у другом кругу председничких избора нема апослутних победника или губитника, јер је разлика између два кандидата била веома мала. Према њеним речима, та разлика је последица организационих и операционих процеса.
Претходно је Тањугу у Демократској странци речено да би СПС-у најприхватљивије решење за председника нове владе био лидер ДС Борис Тадић. Председништво ДС је у понедељак увече одлучило, на основу договора постигнутог 8. маја, да започне преговоре са коалиционим партнерима СПС-ПУПС-ЈС око формирања парламентарне већине.

Триван: До кадровских решења доћи ћемо у преговорима

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван демантовала је данас све спекулације медија у вези са синоћњом седницом Председништва те странке, истичући да нема основа за спекулисање о персоналним решењима у влади пре него што су преговори о формирању владе уопште почели.
Триван је агенцији Тањуг изјавила да је истина само оно што је ДС и саопштила после синоћње седнице – да је на Председништву донета једино и искључиво одлука да се на основу договора од 8. маја са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС започну преговори о формирању парламентарне већине на свим нивоима. “Ја очекујем да ће ти преговори почети у најскорије време и да током тих преговора тек можемо доћи до свих кадровских решења унутар те владе, а све остале спекулације које се сада појављују прво нису тачне, а друго – нису могуће, имајући у виду да ти разговори још нису ни почели”, објаснила је Триван.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *