18. април – На сцени стварање зле крви и подела

БАЧКА ПАЛАНКА – Први на листи ДС С за покрајинске изборе за Војводину драмски писац и редитељ Синиша Ковачевић критиковао је данас оне који се, како он каже, током изборне кампање такмиче у исказивању анимозитета према Београду.

Он је, таком разговора са грађанима у Бачкој Паланци, рекао да је на сцени “стварање зле крви и мржње и покушај да се политички рејтинг изгради на мржњи и поделама”, саопштила је ДС С. “Ових дана, политички патуљци у потрази за Снежаном, обилазе Србију и такмиче се у исказивању анимозитета, или чак мржње, према Београду”, рекао је Ковачевић.

Не именујући о коме је реч, Ковачевић је навео да један од учесника изборне трке “познат по схизофреној политичкој кампањи у којој најжешће критикује оне одлуке које је сам доносио док је био у влади”, криви Београд за сву муку која је задесила Србију. Последица тога је да у Крагујевцу хиљаду младих људи на кошаркашкој утакмици скандира “Мрзим Београд”, како каже Ковачевић, као да се утакмица игра деведесетпрве у Имотском.

Према његовим речима, тај политичар “шестари Србијом и сеје мржњу, као што је некада сејао обећања о хиљаду евра бесплатних акција”. Ковачевић је додао и да истовремено, на северу Србије, други учесник изборне трке оптужује Београд да је крив што у престоници има тринаест магнетних резонанци, а у Новом Саду само две. Последица тога је, како указује, да се на новосадским фасадама могу видети графити на којима такође пише “Мрзим Београд”.

Ковачевић истиче да је страшно што у Београду, који има два милиона становника, има само 13 магнетних резонанци, као што је страшно и што у читавој Војводини има само две, али да треба поставити питање зашто тај политичар, који је, како наводи, у власти дванаест година није куповао магнетне резонанце.

“Да је купована једна годишње данас би их било исто колико и у Београду. Недовољно. Можда одговор лежи у томе да је “Северњак” за то време куповао нешто друго”, рекао је Ковачевић, који је истакао да грађани Београда не живе ништа боље него остатак Србије, а да што се тиче ДС С, та странка “обожава Београд, једнако као што воли и Нови Сад и Крагујевац“.

Извор: http://www.tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *