18. april – Na sceni stvaranje zle krvi i podela

BAČKA PALANKA – Prvi na listi DS S za pokrajinske izbore za Vojvodinu dramski pisac i reditelj Siniša Kovačević kritikovao je danas one koji se, kako on kaže, tokom izborne kampanje takmiče u iskazivanju animoziteta prema Beogradu.

On je, takom razgovora sa građanima u Bačkoj Palanci, rekao da je na sceni “stvaranje zle krvi i mržnje i pokušaj da se politički rejting izgradi na mržnji i podelama”, saopštila je DS S. “Ovih dana, politički patuljci u potrazi za Snežanom, obilaze Srbiju i takmiče se u iskazivanju animoziteta, ili čak mržnje, prema Beogradu”, rekao je Kovačević.

Ne imenujući o kome je reč, Kovačević je naveo da jedan od učesnika izborne trke “poznat po shizofrenoj političkoj kampanji u kojoj najžešće kritikuje one odluke koje je sam donosio dok je bio u vladi”, krivi Beograd za svu muku koja je zadesila Srbiju. Posledica toga je da u Kragujevcu hiljadu mladih ljudi na košarkaškoj utakmici skandira “Mrzim Beograd”, kako kaže Kovačević, kao da se utakmica igra devedesetprve u Imotskom.

Prema njegovim rečima, taj političar “šestari Srbijom i seje mržnju, kao što je nekada sejao obećanja o hiljadu evra besplatnih akcija”. Kovačević je dodao i da istovremeno, na severu Srbije, drugi učesnik izborne trke optužuje Beograd da je kriv što u prestonici ima trinaest magnetnih rezonanci, a u Novom Sadu samo dve. Posledica toga je, kako ukazuje, da se na novosadskim fasadama mogu videti grafiti na kojima takođe piše “Mrzim Beograd”.

Kovačević ističe da je strašno što u Beogradu, koji ima dva miliona stanovnika, ima samo 13 magnetnih rezonanci, kao što je strašno i što u čitavoj Vojvodini ima samo dve, ali da treba postaviti pitanje zašto taj političar, koji je, kako navodi, u vlasti dvanaest godina nije kupovao magnetne rezonance.

“Da je kupovana jedna godišnje danas bi ih bilo isto koliko i u Beogradu. Nedovoljno. Možda odgovor leži u tome da je “Severnjak” za to vreme kupovao nešto drugo”, rekao je Kovačević, koji je istakao da građani Beograda ne žive ništa bolje nego ostatak Srbije, a da što se tiče DS S, ta stranka “obožava Beograd, jednako kao što voli i Novi Sad i Kragujevac“.

Izvor: http://www.tanjug.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *