28. март – Нова хапшења Срба на Косову

У Могили ухапшен поштар, заплењен новац намењен пензионерима

У селу Могила код Витине око 17 часова специјалне јединице РОСУ ухапсиле су поштара ПТТ-а Србије Новицу Балошевића који се случајно затекао у кући Ивице Нојкића током претреса специјалаца.

Балошевић је ухапшен у кући Ивице Нојкића који је са још тројицом радника општине Витина ухапшен синоћ на прелазу Бела земља, сазнаје Клокот радио.

Балошевић је код себе имао новац за пензије који је требао да подели пензионерима у овом селу. Новац је заплењен а Балошевић је одведен колима специалних јединца РОСУ.

Специјалне јединице косовске полиције РОСУ су данас око 15 часова извршиле претрес породичних кућа Срећка Спасића, председника општине Витина и његовог сарадника Александра Стоиљковића а претражене су и куће  Светозара Насковића у Коретишту радника Министарства унутрашњих послова Србије који је ухапшен синоћ на прелазу Бела земља код Кончуља.

Косовска полиција привела је синоћ председника српске општине Витина Срећка Спасића, раднике општинске управе Ивицу Нојкића и Александра Стоиљковића и припадника Министарства унутрашњих послова Србије из полицијске управе Урошевац Светозара Насковића. Њима је одређен притвор од 48 сати, због како се наводи у саопштењу полиције напада на правни поредак Косова.

Извор: http://www.radiokim.net

Један коментар

  1. Hapsenja I teror nad srpskim zivljem na Kosovu se ne moze tolerisati. Ta drzava kao drzava be moze da se odrzi. Mislim da ce to samo silom biti mogucno da se resi.Specijalne trupe kao ROSU pa to lici na Naciste. To ne moze da postoji. Zalim, Ali mi se cini da ce Srbija morati u rat sa njima dokle god se Kosovo be ocisti od takvih ljudi. Alternativa je iseliti sve Srbe sa Kosova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *