28. mart – Nova hapšenja Srba na Kosovu

U Mogili uhapšen poštar, zaplenjen novac namenjen penzionerima

U selu Mogila kod Vitine oko 17 časova specijalne jedinice ROSU uhapsile su poštara PTT-a Srbije Novicu Baloševića koji se slučajno zatekao u kući Ivice Nojkića tokom pretresa specijalaca.

Balošević je uhapšen u kući Ivice Nojkića koji je sa još trojicom radnika opštine Vitina uhapšen sinoć na prelazu Bela zemlja, saznaje Klokot radio.

Balošević je kod sebe imao novac za penzije koji je trebao da podeli penzionerima u ovom selu. Novac je zaplenjen a Balošević je odveden kolima specialnih jedinca ROSU.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU su danas oko 15 časova izvršile pretres porodičnih kuća Srećka Spasića, predsednika opštine Vitina i njegovog saradnika Aleksandra Stoiljkovića a pretražene su i kuće  Svetozara Naskovića u Koretištu radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji je uhapšen sinoć na prelazu Bela zemlja kod Končulja.

Kosovska policija privela je sinoć predsednika srpske opštine Vitina Srećka Spasića, radnike opštinske uprave Ivicu Nojkića i Aleksandra Stoiljkovića i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije iz policijske uprave Uroševac Svetozara Naskovića. Njima je određen pritvor od 48 sati, zbog kako se navodi u saopštenju policije napada na pravni poredak Kosova.

Izvor: http://www.radiokim.net

Jedan komentar

  1. Hapsenja I teror nad srpskim zivljem na Kosovu se ne moze tolerisati. Ta drzava kao drzava be moze da se odrzi. Mislim da ce to samo silom biti mogucno da se resi.Specijalne trupe kao ROSU pa to lici na Naciste. To ne moze da postoji. Zalim, Ali mi se cini da ce Srbija morati u rat sa njima dokle god se Kosovo be ocisti od takvih ljudi. Alternativa je iseliti sve Srbe sa Kosova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *