19. фебруар – Срби и снег блокирају путеве ка Брњаку и Јарињу

ЛЕПОСАВИЋ – Административни прелази Јариње и Брњак на северу Косова и даље су у блокади, због неочишћеног снега и барикада које су Срби поставили испред ова два прелаза на територији централне Србије.
На север Косова из правца Рашке и Рибарића и обрнуто долази се и даље заобилазним путевима, који су изузетно лоши, а неочишћен је и снег на делу магистралног пута Рашка -Лепосавић између Руднице и Јариња.
Припадници КФора су пре два дана уклонили барикаду која се налазила у њиховој зони одговорности, тако да су препреке од дрва и металне банкине сада постављене испред Јарња на делу пута Рашка – Лепосавић, на тероторији централне Србије.
На овом путу налази се и шатор у којем дежурају локални Срби, а током претходних недеља , док је било лоше време, то је била крајња тачка за аутобусе и комби возила из којих су путници преседали како би стигли до одредишта.
Грађани који долазе на север Косова из овог правца користе заобилазни пут који пролази изнад административног прелаза Јариње и базе КФора.
Контролу уласка и изласка са Косова на овом споредном путу код Јариња врше припадници немачког КФора.
Tакође је у блокади и пут Рибариће – Зубин Поток испред прелаза Брњак, јер локални Срби не дозвољавају пролаз овим путним правцем.
Грађани заобилазе Брњак макадамским путем дугим око 3 километра, али контролу саобраћаја и на овом споредном путу врше Француски војници КФора.
Из КФора је саопштено да су Јариње и Брњак отворени за све врсте саобраћаја, али нико од Срба их не користи од летос протестујући на тај начин због доласка косовских цариника на ове прелазе.
На северу Косова остало је још барикада, које нису уклоњене ни након више позива званичног Београда.
Међу највећим су оне које су бетониране, а налазе се на путу Косовска Митровица -Лепосавић у месту Дудин Крш и на северној страни главног ибарског моста у Косовској Митровици.

Извор: Танјуг

 

Један коментар

  1. Тзв. Предсједник Сународницима нешто поручује. То разумије само Б. Стефановић и сорошевска братија. Американска администрација ове државе то помно прати. Можда ће их Анђа опјевати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *