19. фебруар – СНС ствара услове за владу са ДС

БЕОГРАД – Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оптужио је у суботу Српску напредну странку (СНС) да конфронтацијом са већином партија на српској политичкој сцени жели да створи услове за формирање Владе са Демократском странком (ДС) након избора.

Коментаришући интервју заменика председника напредњака Александра Вучића, у којем је он рекао да та странка не може да сарадјује са социјалистима, Дачић је упитао СНС са ким може да сарадјује.

“Ствара се ситуација да СНС не може ни са ким. Они не могу са радикалима, не могу са Чедом (Јовановићем, Либерално-демократска партија), не могу са (Младјаном) Динкићем (Уједињени региони Србије), не могу сада ни са нама (СПС). Па са ким могу? Једино ће на крају моћи са ДС”, рекао је он.

Дачић је рекао да је јасно да СНС жели да, на тај начин, доведе до тога да коалиција са ДС постане једина могућа.

Заменик председника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић поновио је у суботу да напредњаци не желе да формирају коалицију са Демократском странком (ДС) и додао да СНС неће по сваку цену улазити у власт након избора.

Дачић, који је и министар унутрашњих послова, потврдио је, након седнице Републичког штаба за ванредне ситуације, писање медија да је после хапшења припадника земунског криминалног клана повећан степен обезбедјења неких државних функционера који су имали везе са тим случајем.

Министар је рекао да је конкретно повећан степен обезбедјења некадашњег министра полиције Драгана Јочића, док је неким другим представницима државних органа само повећано обезбедјење које већ имају.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *