19. februar – SNS stvara uslove za vladu sa DS

BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić optužio je u subotu Srpsku naprednu stranku (SNS) da konfrontacijom sa većinom partija na srpskoj političkoj sceni želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa Demokratskom strankom (DS) nakon izbora.

Komentarišući intervju zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, u kojem je on rekao da ta stranka ne može da saradjuje sa socijalistima, Dačić je upitao SNS sa kim može da saradjuje.

“Stvara se situacija da SNS ne može ni sa kim. Oni ne mogu sa radikalima, ne mogu sa Čedom (Jovanovićem, Liberalno-demokratska partija), ne mogu sa (Mladjanom) Dinkićem (Ujedinjeni regioni Srbije), ne mogu sada ni sa nama (SPS). Pa sa kim mogu? Jedino će na kraju moći sa DS”, rekao je on.

Dačić je rekao da je jasno da SNS želi da, na taj način, dovede do toga da koalicija sa DS postane jedina moguća.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ponovio je u subotu da naprednjaci ne žele da formiraju koaliciju sa Demokratskom strankom (DS) i dodao da SNS neće po svaku cenu ulaziti u vlast nakon izbora.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, potvrdio je, nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, pisanje medija da je posle hapšenja pripadnika zemunskog kriminalnog klana povećan stepen obezbedjenja nekih državnih funkcionera koji su imali veze sa tim slučajem.

Ministar je rekao da je konkretno povećan stepen obezbedjenja nekadašnjeg ministra policije Dragana Jočića, dok je nekim drugim predstavnicima državnih organa samo povećano obezbedjenje koje već imaju.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *