16. фебруар – О даљим корацима након референдума од недеље

ЗВЕЧАН – Председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић изјавио је да ће челници општина са севера Косова о даљим корацима након рефереднума одлучивати од недеље, али да ће један од првих бити да “импозантне” резулате изјашњавања градјана проследе на све релевантне адресе у медјународним круговима и Србији.
“Мислим да је резултат импозантан и да није занемарљив за све чиниоце које утичу на свакодневни живот и политичко решење судбине Косова у саставу Србије”, казао је Добрић за агенцију Бета.
Добрић је навео да ће, један од првих корака које ће СО Звечана, Лепосавића, Косовске Митровице и Зубиног Потока подузети након усвајања извештаја о референдуму, да резултате проследе на све адресе у медјународним круговима у Србији.
У све четири српске општине на северу покрајине 14. и 15. фебруара на референдуму гласало је нешто више од 75 одсто бирача, а убедљива већина, 99,74 одсто заокружила је да не прихвата приштинске институције.
Професор Факултета политичких наука Предраг Симић оценио је раније у четвртак да ће одржавање референдума на северу Косова оставити последице на расправу о кандидатури Србије за чланство у ЕУ, али да ће његов исход постати чињеница која неће моћи да се пренебегне у даљим расправама о Косову.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *