16. februar – O daljim koracima nakon referenduma od nedelje

ZVEČAN – Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izjavio je da će čelnici opština sa severa Kosova o daljim koracima nakon referednuma odlučivati od nedelje, ali da će jedan od prvih biti da “impozantne” rezulate izjašnjavanja gradjana proslede na sve relevantne adrese u medjunarodnim krugovima i Srbiji.
“Mislim da je rezultat impozantan i da nije zanemarljiv za sve činioce koje utiču na svakodnevni život i političko rešenje sudbine Kosova u sastavu Srbije”, kazao je Dobrić za agenciju Beta.
Dobrić je naveo da će, jedan od prvih koraka koje će SO Zvečana, Leposavića, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka poduzeti nakon usvajanja izveštaja o referendumu, da rezultate proslede na sve adrese u medjunarodnim krugovima u Srbiji.
U sve četiri srpske opštine na severu pokrajine 14. i 15. februara na referendumu glasalo je nešto više od 75 odsto birača, a ubedljiva većina, 99,74 odsto zaokružila je da ne prihvata prištinske institucije.
Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić ocenio je ranije u četvrtak da će održavanje referenduma na severu Kosova ostaviti posledice na raspravu o kandidaturi Srbije za članstvo u EU, ali da će njegov ishod postati činjenica koja neće moći da se prenebegne u daljim raspravama o Kosovu.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *