11. јануар – Нормализован саобраћај на путу Звечан-Зубин Поток

ЗВЕЧАН – Данас око 12 и 30 часова, после два сата блокаде поново је успостављен саобраћај на путу Звечан – Зубин Поток кроз село Банов До, где су Срби зауставили колону Кфора зато што су у њој била и два возила Еулекса.

Договор о пропуштању јединице Кфора постигли су председник скупштине општине Звечан Добросав Добрић и командир пешадијске јединице Кфора за север Косова Џозеф Линч након чега су се возила упутила ка административном прелазу Јариње.

Саобраћај на деоници пута Звечан – Зубин Поток сада је нормализован, а Добрић је у изјави Тањугу рекао да им је обећано да косовски цариници неће бити превожени возилима Кфора и Еулекса.

“Они су тврдили да не превозе косовске царинике, да то није био случај са овим конвојем, народ се уверио у то и на реч официра Кфора су пропустили ту колону возила”, рекао је Добрић.

Због блокаде пута у Бановом Долу била је створена дуга колона возила из правца Зубиног Потока и Звечана.

Неколико десетина становника места Банов До код Звечана блокирало је данас пут Звечан – Зубин Поток због тога што се у колони Кфора налазе и два возила Еулекса.

Грађани су пут блокирали у 10.00, а у току су преговори председника Скупштине општине Звечан Добросава Добрића с надлежнима у Кфору.

Репортер локалне телевизије “Мост” јавио је да представник Кфора тврди да се у колони налазе особе које су пошле да замене своје колеге на прелазу Јариње.

Због блокаде јединог путног правца који Срби могу да користе за одлазак у Ибарски Колашин, створене су колоне возила у месту Банов До.

Извор: Бета, Вести онлине, Танјуг


Један коментар

 1. Светлост и топлина

  Ништа се не дешава ново,а што се није десило раније. Г-да
  шиптари би да по обичају све изиграју,заједно са западом.
  То диктара амерички амбасадор који има директну ЛИЧНУ КОРИСТ
  од свега тога.Где год се појаве АМЕРЧКЕ ДИПЛОМАТЕ ту настаје ЛОМ.
  У све се мешају ( стварају владе,комадују акцијама против
  криминала и ост.)Зато ЗНАЈТЕ НАРОДЕ – НАЈГОРА ЈЕ ЗВЕР НА САМРТИ –
  АМЕРИКА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *