11. januar – Normalizovan saobraćaj na putu Zvečan-Zubin Potok

ZVEČAN – Danas oko 12 i 30 časova, posle dva sata blokade ponovo je uspostavljen saobraćaj na putu Zvečan – Zubin Potok kroz selo Banov Do, gde su Srbi zaustavili kolonu Kfora zato što su u njoj bila i dva vozila Euleksa.

Dogovor o propuštanju jedinice Kfora postigli su predsednik skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić i komandir pešadijske jedinice Kfora za sever Kosova Džozef Linč nakon čega su se vozila uputila ka administrativnom prelazu Jarinje.

Saobraćaj na deonici puta Zvečan – Zubin Potok sada je normalizovan, a Dobrić je u izjavi Tanjugu rekao da im je obećano da kosovski carinici neće biti prevoženi vozilima Kfora i Euleksa.

“Oni su tvrdili da ne prevoze kosovske carinike, da to nije bio slučaj sa ovim konvojem, narod se uverio u to i na reč oficira Kfora su propustili tu kolonu vozila”, rekao je Dobrić.

Zbog blokade puta u Banovom Dolu bila je stvorena duga kolona vozila iz pravca Zubinog Potoka i Zvečana.

Nekoliko desetina stanovnika mesta Banov Do kod Zvečana blokiralo je danas put Zvečan – Zubin Potok zbog toga što se u koloni Kfora nalaze i dva vozila Euleksa.

Građani su put blokirali u 10.00, a u toku su pregovori predsednika Skupštine opštine Zvečan Dobrosava Dobrića s nadležnima u Kforu.

Reporter lokalne televizije “Most” javio je da predstavnik Kfora tvrdi da se u koloni nalaze osobe koje su pošle da zamene svoje kolege na prelazu Jarinje.

Zbog blokade jedinog putnog pravca koji Srbi mogu da koriste za odlazak u Ibarski Kolašin, stvorene su kolone vozila u mestu Banov Do.

Izvor: Beta, Vesti online, Tanjug

Jedan komentar

  1. Svetlost i toplina

    Ništa se ne dešava novo,a što se nije desilo ranije. G-da
    šiptari bi da po običaju sve izigraju,zajedno sa zapadom.
    To diktara američki ambasador koji ima direktnu LIČNU KORIST
    od svega toga.Gde god se pojave AMERČKE DIPLOMATE tu nastaje LOM.
    U sve se mešaju ( stvaraju vlade,komaduju akcijama protiv
    kriminala i ost.)Zato ZNAJTE NARODE – NAJGORA JE ZVER NA SAMRTI –
    AMERIKA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *