10. јануар – У дворани где је слављен јубилеј РС пронађено оружје

БАЊАЛУКА – У спортској дворани Борик у Бањалуци је дан пре свечане академије поводом обележавања 20 година постојања Републике Српске пронађено наоружање, саопштила је данас портпаролка МУП-а РС Мирна Шоја.

Шоја је навела да је наоружање пронађено 8. јануара у 16.25 током противдиверзионог прегледа дворане Борик, у оквиру планираних мера и радњи које је МУП предузимао на обезбеђењу свечаности поводом јубилеја РС.
“С обзиром на количину и врсту пронађеног наоружања, да је употребљено, могло је да озбиљно угрози учеснике и госте свечане академије поводом 20. годишњице РС”, рекла је Шоја.
Она је додала да припадници Криминалистичке полиције РС, у сарадњи са Окружним тужилаштвом Бањалука, предузимају низ активности на документовању и расветљавању овог догађаја.
“У току је криминалистичко вештачење одређених предмета и обављају се информативни разговори са већим бројем особа”, рекла је Шоја.
Она је навела да је у дворани Борик претходних дана било ангажовано стотину особа које су учествовале у организацији и реализацији свечаности.
Радио-телевизизја РС (РТ РС) јутрос је емитовала ванредне вести, наводећи да је пронађено наоружање могло да буде искоришћено за терористички напад, због чињенице да је на свечаној академији било више од хиљаду званица из РС, БиХ и региона.

Извор: Бета, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *