10. januar – U dvorani gde je slavljen jubilej RS pronađeno oružje

BANJALUKA – U sportskoj dvorani Borik u Banjaluci je dan pre svečane akademije povodom obeležavanja 20 godina postojanja Republike Srpske pronađeno naoružanje, saopštila je danas portparolka MUP-a RS Mirna Šoja.

Šoja je navela da je naoružanje pronađeno 8. januara u 16.25 tokom protivdiverzionog pregleda dvorane Borik, u okviru planiranih mera i radnji koje je MUP preduzimao na obezbeđenju svečanosti povodom jubileja RS.
“S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečane akademije povodom 20. godišnjice RS”, rekla je Šoja.
Ona je dodala da pripadnici Kriminalističke policije RS, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka, preduzimaju niz aktivnosti na dokumentovanju i rasvetljavanju ovog događaja.
“U toku je kriminalističko veštačenje određenih predmeta i obavljaju se informativni razgovori sa većim brojem osoba”, rekla je Šoja.
Ona je navela da je u dvorani Borik prethodnih dana bilo angažovano stotinu osoba koje su učestvovale u organizaciji i realizaciji svečanosti.
Radio-televizizja RS (RT RS) jutros je emitovala vanredne vesti, navodeći da je pronađeno naoružanje moglo da bude iskorišćeno za teroristički napad, zbog činjenice da je na svečanoj akademiji bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona.

Izvor: Beta, RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *