6. децембар – Ристић:Еулекс без пролаза, договори противуставни

ЈАГЊЕНИЦА – Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је данас да Срби, и након нормализације саобраћаја на путу Звечан – Зубин Поток, неће дозволити кретање представницима Еулекса и косовских институција.
Ристић је такође рекао да Срби са севера Косова инсистирају да се Скупштина Србије изјасни и о последњем договору из дијалога о интегрисаном управљању административном линијом, али и о свим споразумима који су до сада постигнути.
“Сматрамо да ти договори не само што су противни интересима Срба на Косову и Метохији, већ су противуставни и противзаконити”, рекао је председник општине Зубин Поток Тањугу.
“У овом тренутку не постоје услови да Еулекс функционише на северу Косова, јер је доказао да је свака њихова акција усмерена ка инсталирању косовских институција. Ако Еулекс у наредном периоду одустане од тога и пошаље сигнале да ће почети да ради у оквирима свог мандата, онда неће бити проблема ни за Еулекс, нити за било коју другу међународну организацију”, рекао је он.
Ристић је поновио да су Срби уверени да Еулекс ради на успостављању границе између Србије и Косова, и зато ће остати присутни на барикадама.
Он је додао да не треба очекивати да на заједничкој седници четири општине са севера Косова буде дата коначна реч о договорима постигнутим кроз бриселски дијалог.
“Наше скупштине ће дати мишљење о томе, а коначну реч мора да да највиши орган власти у Србији, Скупштина”, рекао је Ристић.

Извор: Танјуг

9 коментара

 1. Posle slobodnih carskih puteva ko će zaustaviti okupatora,
  to je pitanje svih pitanja.Vi ste napušteni od države Srbije
  koju oličava Tadić-Šutanovac-Dačić koji po zakonu odbrane moraju
  biti sa vama a ne iza vaših leđa,a ja reče čuvajte leđa može
  da dođe da ste opkoljeni.

 2. Gospodine Risticu do sada ste se drzali izvanredno i pokazali drzavnicke kvalitete, budite oprezni i nista ne verujte IZDAJICAMA. Oni ce i skupstinu obstruirati jer vise nemaju kud i svesni su da im preti ono sto se dogadja sa takvima u odgovornim drzavama. Budite pametni i ne dozvolite da se IZDAJA cementira u skupstini, to ce onda zaista biti kraj. Sve dok to rade Borko i njegov sef ima nade da se izvucemo!
  Svako dobro braniocima Srbije na KiM!

 3. Црногорац

  Дрхти ми рука колико сам слаб да напишем ријечи колико сте велики и јаки!

  Уплашен сам за себе али чекам да ме Ви спасите! Јадан сам, на сигурном сакривен, великих демократских схватања и принципа али без иједног покрета душе. Дресиран на послушност и покорност. Празан и површан, малодушан- давно сам Вас отписао и у Ваше име се предао, за Ваше животе и судбине раменима слегао.

  Ко сам ја!?

  Ни од Бога који све прашта не смијем тражити опрост а знам све ћете ми опростити.

  Хвала што ме подсјећате да сам и ја био Србин и слободан и да бих могао некада нешто и вриједјети.

  Бог нека Вас чува!

 4. Светлост и топлина

  Да су радили по закону – скупштина би се бавила КОСМЕТОМ
  одавно.Жути диктатор воли да све ради сам на своју руку,
  не обавештавајући никога за то.Мимоишао је скупштину,остале
  странке и народ о чијој се кожи ради.Због тога су цела штампа
  и остали медији затворени и под патронатом околине дикатора.
  Ми све знамо и нисмо слепи код очију.Па како он реши питање
  севера КОСМЕТА – таква ће бити и његова лична судбина. СВЕ ШТО
  ДРУГОМ РАДИШ, СЕБИ РАДИШ.

 5. Postavimo barikade po Srbiji,blokada za porođaj Srpskog naroda,za sve da im naplatimo.

 6. Небојша

  Ово што је Борко потписао у име Председника Србије Бориса Тадића и владе Србије, класична је криминална превара и издаја српских националних интереса! Издаја Косова и Метохије! То је противуставни криминални акт тренутно важећег Устава Србије! Овај документ такође је противан резолуцији УН-а 1244 која је једини меродавни документ за решавање проблема око КиМ у овом детаљу! Да би садржајно открили ово криминално дело, потребно је имати енглеску верзију документа којег је Борко потписао, а не слушати намерно погрешне интерпретације постигнутог споразума од стране Тадићевог режима, као и самог Тадића! Актери ове издаје требају под хитно да се кривично изпроцесуирају!

  Да би нашли било шта на интернету, неки документ… потребно је само да знате како да претражујете преко гогле претраживача, кључним речима и фразама, или на српском или на енглеском језику, у зависности шта тражите. Дакле, ако солидно познајете енглески, утолико боље за овај наш случај око КиМ-а.

  Документ постигнутог споразуме у Бриселу, скинуо сам са сајта Савета Европске Уније (Council of the European Union), он је једино меродаван за тумачење, будући да је ЕУ спонзот овог споразума, једино је битно њихово тумачење соразума, а не Тадићево или Борково прилагођено „њиховим потребама“, без да јавност целе Србије има увид у оригиналан документ. Укуцајте у гогле претраживачу следеће: „Eu facilitaded dialogue“ Agrement on IBM Brussels. 2 December 2011“ и наићи ћете на више линкова који вас воде до оригиналне верзије докумемта чији је садржај поднет доле.

  Извор: Council of the European Union ( Савет Европске Уније):
  http://www.consilium.europa.eu/

  Преузмите издајнички документ

  • Sančo Pansa

   Nebojša, 07dec u 22h na radiju “glas rusije” su upravo govorili o tome što ste naveli da su građani Srbije obmanuti namjerno-pogrešnom interpretacijom i prevodom dokumenta potpisanog u Briselu. To je obavio Tadić i svi koji su zaduženi da lažu po njegovom nalogu. To sam čuo prije više od dva sata, sa sigurnošći tvrdim da na “glasu Rusije” do danas nikada nije izgovorena vijest bez pokrića-dezinformacija. Užas šta radi Tadić…upropasti nas čovjek-izdajnik.

 7. Turska po cenu svega ne priznaje Kipar,,,koliko dugo ono cekaju ulazak u EU,,,i neodstupaju ni pedalj,a mi? E jadna si majko Srbijo kakve imas kceri i sinove.Polako gube snagu i Srbi na Kosmetu,i sta ce jadni kada su im braca i sestre okrenula ledja,sami ne mogu protiv skoro celog sveta,,,,a mi draga braco i sestr ajde opet da podrzimo Tadica,,,imace cetri godine fore da SRBIJA BUDE BEOGRADSKI PASALUK.Molim se dragom Bogu da mi da snage,i da mi oprosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *