6. decembar – Ristić:Euleks bez prolaza, dogovori protivustavni

JAGNJENICA – Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da Srbi, i nakon normalizacije saobraćaja na putu Zvečan – Zubin Potok, neće dozvoliti kretanje predstavnicima Euleksa i kosovskih institucija.
Ristić je takođe rekao da Srbi sa severa Kosova insistiraju da se Skupština Srbije izjasni i o poslednjem dogovoru iz dijaloga o integrisanom upravljanju administrativnom linijom, ali i o svim sporazumima koji su do sada postignuti.
“Smatramo da ti dogovori ne samo što su protivni interesima Srba na Kosovu i Metohiji, već su protivustavni i protivzakoniti”, rekao je predsednik opštine Zubin Potok Tanjugu.
“U ovom trenutku ne postoje uslovi da Euleks funkcioniše na severu Kosova, jer je dokazao da je svaka njihova akcija usmerena ka instaliranju kosovskih institucija. Ako Euleks u narednom periodu odustane od toga i pošalje signale da će početi da radi u okvirima svog mandata, onda neće biti problema ni za Euleks, niti za bilo koju drugu međunarodnu organizaciju”, rekao je on.
Ristić je ponovio da su Srbi uvereni da Euleks radi na uspostavljanju granice između Srbije i Kosova, i zato će ostati prisutni na barikadama.
On je dodao da ne treba očekivati da na zajedničkoj sednici četiri opštine sa severa Kosova bude data konačna reč o dogovorima postignutim kroz briselski dijalog.
“Naše skupštine će dati mišljenje o tome, a konačnu reč mora da da najviši organ vlasti u Srbiji, Skupština”, rekao je Ristić.

Izvor: Tanjug

9 komentara

  1. Posle slobodnih carskih puteva ko će zaustaviti okupatora,
    to je pitanje svih pitanja.Vi ste napušteni od države Srbije
    koju oličava Tadić-Šutanovac-Dačić koji po zakonu odbrane moraju
    biti sa vama a ne iza vaših leđa,a ja reče čuvajte leđa može
    da dođe da ste opkoljeni.

  2. Gospodine Risticu do sada ste se drzali izvanredno i pokazali drzavnicke kvalitete, budite oprezni i nista ne verujte IZDAJICAMA. Oni ce i skupstinu obstruirati jer vise nemaju kud i svesni su da im preti ono sto se dogadja sa takvima u odgovornim drzavama. Budite pametni i ne dozvolite da se IZDAJA cementira u skupstini, to ce onda zaista biti kraj. Sve dok to rade Borko i njegov sef ima nade da se izvucemo!
    Svako dobro braniocima Srbije na KiM!

  3. Ovo je dno dna .Nema kuda vise…

  4. Drhti mi ruka koliko sam slab da napišem riječi koliko ste veliki i jaki!

    Uplašen sam za sebe ali čekam da me Vi spasite! Jadan sam, na sigurnom sakriven, velikih demokratskih shvatanja i principa ali bez ijednog pokreta duše. Dresiran na poslušnost i pokornost. Prazan i površan, malodušan- davno sam Vas otpisao i u Vaše ime se predao, za Vaše živote i sudbine ramenima slegao.

    Ko sam ja!?

    Ni od Boga koji sve prašta ne smijem tražiti oprost a znam sve ćete mi oprostiti.

    Hvala što me podsjećate da sam i ja bio Srbin i slobodan i da bih mogao nekada nešto i vrijedjeti.

    Bog neka Vas čuva!

  5. Svetlost i toplina

    Da su radili po zakonu – skupština bi se bavila KOSMETOM
    odavno.Žuti diktator voli da sve radi sam na svoju ruku,
    ne obaveštavajući nikoga za to.Mimoišao je skupštinu,ostale
    stranke i narod o čijoj se koži radi.Zbog toga su cela štampa
    i ostali mediji zatvoreni i pod patronatom okoline dikatora.
    Mi sve znamo i nismo slepi kod očiju.Pa kako on reši pitanje
    severa KOSMETA – takva će biti i njegova lična sudbina. SVE ŠTO
    DRUGOM RADIŠ, SEBI RADIŠ.

  6. Postavimo barikade po Srbiji,blokada za porođaj Srpskog naroda,za sve da im naplatimo.

  7. Ovo što je Borko potpisao u ime Predsednika Srbije Borisa Tadića i vlade Srbije, klasična je kriminalna prevara i izdaja srpskih nacionalnih interesa! Izdaja Kosova i Metohije! To je protivustavni kriminalni akt trenutno važećeg Ustava Srbije! Ovaj dokument takođe je protivan rezoluciji UN-a 1244 koja je jedini merodavni dokument za rešavanje problema oko KiM u ovom detalju! Da bi sadržajno otkrili ovo kriminalno delo, potrebno je imati englesku verziju dokumenta kojeg je Borko potpisao, a ne slušati namerno pogrešne interpretacije postignutog sporazuma od strane Tadićevog režima, kao i samog Tadića! Akteri ove izdaje trebaju pod hitno da se krivično izprocesuiraju!

    Da bi našli bilo šta na internetu, neki dokument… potrebno je samo da znate kako da pretražujete preko gogle pretraživača, ključnim rečima i frazama, ili na srpskom ili na engleskom jeziku, u zavisnosti šta tražite. Dakle, ako solidno poznajete engleski, utoliko bolje za ovaj naš slučaj oko KiM-a.

    Dokument postignutog sporazume u Briselu, skinuo sam sa sajta Saveta Evropske Unije (Council of the European Union), on je jedino merodavan za tumačenje, budući da je EU sponzot ovog sporazuma, jedino je bitno njihovo tumačenje sorazuma, a ne Tadićevo ili Borkovo prilagođeno „njihovim potrebama“, bez da javnost cele Srbije ima uvid u originalan dokument. Ukucajte u gogle pretraživaču sledeće: „Eu facilitaded dialogue“ Agrement on IBM Brussels. 2 December 2011“ i naići ćete na više linkova koji vas vode do originalne verzije dokumemta čiji je sadržaj podnet dole.

    Izvor: Council of the European Union ( Savet Evropske Unije):
    http://www.consilium.europa.eu/

    Preuzmite izdajnički dokument

    • Sančo Pansa

      Nebojša, 07dec u 22h na radiju “glas rusije” su upravo govorili o tome što ste naveli da su građani Srbije obmanuti namjerno-pogrešnom interpretacijom i prevodom dokumenta potpisanog u Briselu. To je obavio Tadić i svi koji su zaduženi da lažu po njegovom nalogu. To sam čuo prije više od dva sata, sa sigurnošći tvrdim da na “glasu Rusije” do danas nikada nije izgovorena vijest bez pokrića-dezinformacija. Užas šta radi Tadić…upropasti nas čovjek-izdajnik.

  8. Turska po cenu svega ne priznaje Kipar,,,koliko dugo ono cekaju ulazak u EU,,,i neodstupaju ni pedalj,a mi? E jadna si majko Srbijo kakve imas kceri i sinove.Polako gube snagu i Srbi na Kosmetu,i sta ce jadni kada su im braca i sestre okrenula ledja,sami ne mogu protiv skoro celog sveta,,,,a mi draga braco i sestr ajde opet da podrzimo Tadica,,,imace cetri godine fore da SRBIJA BUDE BEOGRADSKI PASALUK.Molim se dragom Bogu da mi da snage,i da mi oprosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *