20. децембар – Војници Кфора блокирали и прилаз прелазу Јариње

ЈАРИЊЕ – Војници Кфора блокирали су вечерас најкраћи алтернативни пут којим се заобилази административни прелаз Јариње, као и прилаз том прелазу.
Нешто пре 17 часова војници Кфора из базе изнад административног прелаза Јариње затворили су најкраћи алтернативни пут који води од Лепосавића, са Косова, до Руднице, на страни централне Србије. Припадници Кфора развукли су бодљикаву жицу преко коловоза и тиме обуставили сав саобраћај на алтернативном правцу који води поред базе Кфоре изнад прелаза Јариње, поред гробља и села Милићи.
Овај пут је најкраћи алтренативни правац који спаја Јариње и Рудницу. Сада грађани морају да користе дужи и тежи алтернативни пут који иде преко села Ћирковићи и Вучје рупе. Тај пут готово да није проходан када падне снег.
Такође, како јавља извештач Танјуга, немачки војници при Кфору обуставили су саобраћај и на магистрали која води од Лепосавића према Рашкој, неколико стотина метара од прилаза административном прелазу Јариње, и после барикаде на којој, једном траком, Срби пропуштају само цивилна возила и конвоје Кфора.
На питање до када ће пут бити затворен, војници Кфора нису желели да дају одговор, изузев да су добили наређење које важи до даљег.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. “firerka” tesko da moze da proguta dolazak ruskog konvoja u posetu srbskoj braci pa odmah udarila kontru. To je deo nemackog mentalnog sklopa. Imali su pravu sansu da Evropu ucine lepsom i boljom kada im je “oprosteno” i dozvoljeno da se ujedine. Umesto toga rasturise nekoliko drzava i uspostavise svoje protektorate od Baltika do Jegejskog mora. Ako se karte evroskih drzava danas i pre oko 60 godina uporede, razlike nema. Povampirio se onaj sa brcicima ali nadajmo se da im je ovo poslednja orgija, jer Istina, i Pravda uvek pobedjuju, pa ce tako i ovog puta. Jer ko nije ustanju da iz dva popravna ispita sa tako stravicnim posledicama po citav svet, nesto nauci, taj nije zasluzio da postoji.

  2. A sta se moglo od njih i ocekivati? neki dogovor koji ce oni ispostovati,kao u slucaju Libije? Pa da mogu oni, odmah binas napali, ali cvika guza znaju oni ko su Srbi..

  3. suntavilo!!!ove svabe nikako da se opamete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *