20. decembar – Vojnici Kfora blokirali i prilaz prelazu Jarinje

JARINJE – Vojnici Kfora blokirali su večeras najkraći alternativni put kojim se zaobilazi administrativni prelaz Jarinje, kao i prilaz tom prelazu.
Nešto pre 17 časova vojnici Kfora iz baze iznad administrativnog prelaza Jarinje zatvorili su najkraći alternativni put koji vodi od Leposavića, sa Kosova, do Rudnice, na strani centralne Srbije. Pripadnici Kfora razvukli su bodljikavu žicu preko kolovoza i time obustavili sav saobraćaj na alternativnom pravcu koji vodi pored baze Kfore iznad prelaza Jarinje, pored groblja i sela Milići.
Ovaj put je najkraći altrenativni pravac koji spaja Jarinje i Rudnicu. Sada građani moraju da koriste duži i teži alternativni put koji ide preko sela Ćirkovići i Vučje rupe. Taj put gotovo da nije prohodan kada padne sneg.
Takođe, kako javlja izveštač Tanjuga, nemački vojnici pri Kforu obustavili su saobraćaj i na magistrali koja vodi od Leposavića prema Raškoj, nekoliko stotina metara od prilaza administrativnom prelazu Jarinje, i posle barikade na kojoj, jednom trakom, Srbi propuštaju samo civilna vozila i konvoje Kfora.
Na pitanje do kada će put biti zatvoren, vojnici Kfora nisu želeli da daju odgovor, izuzev da su dobili naređenje koje važi do daljeg.

Izvor: Tanjug

3 komentara

  1. “firerka” tesko da moze da proguta dolazak ruskog konvoja u posetu srbskoj braci pa odmah udarila kontru. To je deo nemackog mentalnog sklopa. Imali su pravu sansu da Evropu ucine lepsom i boljom kada im je “oprosteno” i dozvoljeno da se ujedine. Umesto toga rasturise nekoliko drzava i uspostavise svoje protektorate od Baltika do Jegejskog mora. Ako se karte evroskih drzava danas i pre oko 60 godina uporede, razlike nema. Povampirio se onaj sa brcicima ali nadajmo se da im je ovo poslednja orgija, jer Istina, i Pravda uvek pobedjuju, pa ce tako i ovog puta. Jer ko nije ustanju da iz dva popravna ispita sa tako stravicnim posledicama po citav svet, nesto nauci, taj nije zasluzio da postoji.

  2. A sta se moglo od njih i ocekivati? neki dogovor koji ce oni ispostovati,kao u slucaju Libije? Pa da mogu oni, odmah binas napali, ali cvika guza znaju oni ko su Srbi..

  3. suntavilo!!!ove svabe nikako da se opamete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *