30. новембар – Приближени ставови о прелазима, нема договора

БРИСЕЛ – Шеф српске делегације у преговорима с властима у Приштини Борислав Стефановић изјавио је  да су се две стране приближиле договору о заједничком управљању административним прелазима на северу Косова и да ће се поново састати у четвртак пре подне.
Српска страна је, према речима Стефановића, изнела низ конкретних предлога да би се превазишле разлике, али је, како је навео, делегација Приштине на сваки предлог, најчешће усаглашен и са Европском унијом, одговарала новим, “максималистичким и неприхватљивим захтевима”.
Шефица преговарачког тима Приштине Едита Тахири рекла је новинарима после састанка да није постигнут договор, али да су изнете идеје ради премошћавања разлика.
Тахири је поновила да Приштина инсистира на “европском моделу интегрисаног управљања границама”.

Извор: Бета

Један коментар

  1. “Kosovu” – vizna liberalizacija ??!!! Koliko li su to “podmazali” – pa zure, dok evro nije propao ????! U tome je dakle, sva ta “drama” ???? “evropski put” – via utopia ?! Glavni ovdasnji ‘spinovi’ dali bi im ‘atest’ i za clanstvo u EU, za odgovarajucu naknadu ???! Borise ( sa Borislavom ), razmisljas li ti o sudu, istorijskom i pravom ????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *