30. novembar – Približeni stavovi o prelazima, nema dogovora

BRISEL – Šef srpske delegacije u pregovorima s vlastima u Prištini Borislav Stefanović izjavio je  da su se dve strane približile dogovoru o zajedničkom upravljanju administrativnim prelazima na severu Kosova i da će se ponovo sastati u četvrtak pre podne.
Srpska strana je, prema rečima Stefanovića, iznela niz konkretnih predloga da bi se prevazišle razlike, ali je, kako je naveo, delegacija Prištine na svaki predlog, najčešće usaglašen i sa Evropskom unijom, odgovarala novim, “maksimalističkim i neprihvatljivim zahtevima”.
Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri rekla je novinarima posle sastanka da nije postignut dogovor, ali da su iznete ideje radi premošćavanja razlika.
Tahiri je ponovila da Priština insistira na “evropskom modelu integrisanog upravljanja granicama”.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. “Kosovu” – vizna liberalizacija ??!!! Koliko li su to “podmazali” – pa zure, dok evro nije propao ????! U tome je dakle, sva ta “drama” ???? “evropski put” – via utopia ?! Glavni ovdasnji ‘spinovi’ dali bi im ‘atest’ i za clanstvo u EU, za odgovarajucu naknadu ???! Borise ( sa Borislavom ), razmisljas li ti o sudu, istorijskom i pravom ????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *