27. новембар – СНС:Кривична одговорност за презадужење државе

БЕОГРАД – Српска напредна странка захтева кривичну одговорност за “све оне који су задужили и презадужили државу, без икаквих критеријума”, изјавила је данас функционер те странке Зорана Михајловић.
Михајловић је на конференцији за новинаре поновила да СНС тражи расписивање парламентарних избора и навела да су разлози за то и што је земља презадужена и због “пораста криминала и корупције”.
Она тврди да је Србија задужена око “80 одсто БДП, што је сврстава у ред високо задужених земаља” и запитала по којим је критеријумима то урађено.
Према њеним речима, у последње три године влада је задужила земљу за око 6 милијарди евра, а са тим новцем, како тврди, могла је да се изгради комплетна саобраћајна инфраструктура или да буду “изграђена два и по Јужна тока кроз Србију”.
Михајловић је казала да напредњаци очекују и траже од Агенција за борбу за против корупције да преиспита, како је рекла, све политичаре који су се веома брзо и енормно обогатили од када су дошли на јавне функције, а међу њима “посебно потпредседнике Демократске странке”.
Одговарајући на питања везана за хапшење руског бизнисмена Владимира Антонова у Лондону, у контексту преговора о успостављању стратешког партнерства између компаније “Балтик Авиејшн Системс” и “Јат ервејза”, Михајловић је рекла да СНС сматра да треба претходно испитати порекло имовине и капитала свих који желе да у Србији учествују у процесу приватизације.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Krajnje je vreme da pocnu hapsenja po Srbiji za lopovluke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *