27. novembar – SNS:Krivična odgovornost za prezaduženje države

BEOGRAD – Srpska napredna stranka zahteva krivičnu odgovornost za “sve one koji su zadužili i prezadužili državu, bez ikakvih kriterijuma”, izjavila je danas funkcioner te stranke Zorana Mihajlović.
Mihajlović je na konferenciji za novinare ponovila da SNS traži raspisivanje parlamentarnih izbora i navela da su razlozi za to i što je zemlja prezadužena i zbog “porasta kriminala i korupcije”.
Ona tvrdi da je Srbija zadužena oko “80 odsto BDP, što je svrstava u red visoko zaduženih zemalja” i zapitala po kojim je kriterijumima to urađeno.
Prema njenim rečima, u poslednje tri godine vlada je zadužila zemlju za oko 6 milijardi evra, a sa tim novcem, kako tvrdi, mogla je da se izgradi kompletna saobraćajna infrastruktura ili da budu “izgrađena dva i po Južna toka kroz Srbiju”.
Mihajlović je kazala da naprednjaci očekuju i traže od Agencija za borbu za protiv korupcije da preispita, kako je rekla, sve političare koji su se veoma brzo i enormno obogatili od kada su došli na javne funkcije, a među njima “posebno potpredsednike Demokratske stranke”.
Odgovarajući na pitanja vezana za hapšenje ruskog biznismena Vladimira Antonova u Londonu, u kontekstu pregovora o uspostavljanju strateškog partnerstva između kompanije “Baltik Aviejšn Sistems” i “Jat ervejza”, Mihajlović je rekla da SNS smatra da treba prethodno ispitati poreklo imovine i kapitala svih koji žele da u Srbiji učestvuju u procesu privatizacije.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Krajnje je vreme da pocnu hapsenja po Srbiji za lopovluke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *