22. новембар – ДСС више неће учествовати у раду парламента

БЕОГРАД – Посланичка група Демократске странке Србије (ДСС) напустила је данас скупштинску седницу и неће више учествовати у раду парламента јер није прихваћен захтев да у дневни ред буде уврштен њен предлог декларације о Косову.
“У раду скупштине више нећемо учествовати и не враћамо се у салу док се не испуне наши захтеви. Ненормално је да расправљамо о законима као да је у држави све у реду, јер смо ми практично у ванредном стању”, изјавио је новинарима у парламенту посланик ДСС и бивши министар за КиМ Слободан Самарџић.
Он је оценио да се дијалог Београда и Приштине завршава за десетак дана и да ће резултат бити одрицање Србије од дела своје територије.
“Роберт Купер окупи Едиту Tахири и Борка Стефановића и пре разговора уручи им резултате. Они затим мало раговарају и сви су задовољни, нарочито ЕУ која посредује. Tо је неподношљив начин капитулације државе – давање делова државе на вересију, што може убудуће да буде пример и другим државама да тако нешто траже”, рекао је Самарџић.
Према његовој оцени, резултати разговора Београда и Приштине били су договорени онога тренутка када је прихваћен Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.
Он процењује да евентуално добијање кандидатуре за чланство у ЕУ Србији неће донети ништа, као што се ништа неће догодити и ако не добије кандидатуру.
Самарџић такође сматра да ни сама Влада Србије није сложна у вези са разговорима у Бриселу, а као аргумент је навео недавно одржану седницу Одбора за КиМ на којој су се, како је рекао, сви сложили да разговоре треба прекинути, сем шеФа преговарачког тима Борка Стефановића.
Он је закључио да је по Србију изузетно лоше и ти што је парламент остао нем на догађања у покрајини
“Борба за правично решење тог питања свакако ће бити настављена и то ће бити теже када се заврше преговори, али она остаје неким будућим генерацијама”, рекао је Самарџић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *