Пулс метрополе

КОМПАНИЈА „ЛУКОИЛ” ПАРТНЕР ПРЕСТОНИЦЕ

Потписана два важна уговора за подршку пројектима из културе

Пoмoћник грaдoнaчeлникa Aндрeja Mлaдeнoвић и дирeктoр зa eкoнoмику, финaнсиje и трeзoр „Лукoил Србиja“ Aлeксaндaр Симбирjoв пoтписaли су угoвoрe o сaрaдњи који се тичу финансијске подршке за реализацију пројеката „Дадова“ и Дома омладине Београда. Како је након потписивања прецизирао Младеновић, реч је о подршци у реализацији Дана Београда 2019 и 66. Бeoгрaдскoг фeстивaлa дoкумeнтaрнoг и крaткoмeтрaжнoг филмa – „Maртoвски фeстивaл“, за које су носиоци пројеката ове две реномиране установе културе.
„Град Београд са компанијом ’Лукоил’ неколико година уназад има сјајну сарадњу и подршка ове компаније, посебно културним, спортским, социјалним и здравственим програмима у граду, веома је значајна. Ово је пример како велике компаније које послују на територији Београда препознају и осећају важност друштвене одговорности, као и учешћа у другим областима у односу на њихову примарну, успешну делатност. Отуда ова компанија на квалитетан начин спаја услугу за своје кориснике и доприноси квалитету живота грађана“, рекао је Младеновић, изражавајући велику захвалност „Лукоилу“ и веру да ће се сарадња наставити и убудуће.
Aлeксaндaр Симбирjoв је додао да су новопотписани уговори још једни у низу.
„Компанија намерава да остане поуздан партнер Града. Надамо се да ће подршка учинити да допринесемо развоју установа и важних пројеката, као и да ће бити од користи за житеље Београда и његове посетиоце“, истакао је Симбирjoв.
Потписници ових уговора су и дирeктoр Омладинског позоришта „Дадов“ Влaдимир Mиjoвић и в. д. дирeктoра Дома омладине Београда Нeнaд Дрaгoвић.
Мијовић је оценио да су средства које компанија „Лукоил“ годинама донира веома значајна и да свима дају економску сигурност. Поред тога, омогућавају и да се реализација програма подигне на виши ниво, те да се посетиоцима понуде квалитетни пројекти од општег друштвеног значаја.
Драговић је нагласио „добру конекцију“ са оснивачем, Градом Београдом, који препознаје важност пројеката из области културе. Налазећи јаке компаније за партнере, попут „Лукоила“, Град омогућава да се ураде важни пројекти, додао је Драговић, подсећајући да је ово трећа година подршке „Лукоила“.

Изложба „Тесла, дело, дух, визија“

Град Београд у Никозији

фото: BEOINFO

Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је свечаном отварању изложбе „Тесла, дело, дух, визија“, коју је Музеј Николе Тесле из Београда приредио у Никозији. Циљ изложбе да се јавност на Кипру упозна са пореклом и научним достигнућима нашег истакнутог научника, саопштено је из Секретаријата за културу Града Београда.
„Посетиоци изложбе имају прилику да виде свет Теслиних проналазака од наизменичне струје, ласера, роботике до рендгена, радио-таласа и многих других открића нашег научника“, рекао је Еминовић.
Изложбу су отворили амбасадор Србије у Никозији Марко Благојевић и в. д. директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић. Свечаном отварању изложбе присуствовали су конзул Србије на Кипру Кyпрос В. Елиадес, дипломатски представници, као и многобројни чланови српске заједнице и личности из јавног и културног живота Кипра. Посета представника Града Београда, као и отварање изложбе Музеја Николе Тесле у Никозији, допринеће учвршћивању пријатељства два народа и узајамној сагласности политике две државе.

ТРИБИНЕ БЕОГРАДА

Глобални пројекти на „фреквентном коридору“

фото: Тијана Рајковић

Србија је, због свог географског положаја и историјског наслеђа, вековима фреквентни коридор за трговину људима, наркотицима, оружјем и робом сваке врсте“, рекао је Ивица Дачић, министар иностраних послова, на представљању пројекта о глобалним решењима за заустављање криминала. По Дачићевим речима, на Балкану, а посебно у БиХ и на Косову, посејано је семе исламског екстремизма и антицивилизацијских идеологија које и Србију суочава с многим изазовима – с којима се морамо носити применом савремених научних алата и метода.
На овој презентацији, одржаној у оквиру „Мегатренд форума“, учествовали су и бројни научни и културни радници, између осталих примадона Јадранка Јовановић, универзитетски професори Миливоје Павловић и Дејан С. Милетић, редитељ Миодраг Богић, књижевник Милоје Поповић, новинар Дејан Лучић и други.

Текстови се објављују као део Пројекта суфинансираног из буџета Града Београда, Градске управе, Секретаријата за информисање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *