Puls metropole

KOMPANIJA „LUKOIL” PARTNER PRESTONICE

Potpisana dva važna ugovora za podršku projektima iz kulture

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor za ekonomiku, finansije i trezor „Lukoil Srbija“ Aleksandar Simbirjov potpisali su ugovore o saradnji koji se tiču finansijske podrške za realizaciju projekata „Dadova“ i Doma omladine Beograda. Kako je nakon potpisivanja precizirao Mladenović, reč je o podršci u realizaciji Dana Beograda 2019 i 66. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma – „Martovski festival“, za koje su nosioci projekata ove dve renomirane ustanove kulture.
„Grad Beograd sa kompanijom ’Lukoil’ nekoliko godina unazad ima sjajnu saradnju i podrška ove kompanije, posebno kulturnim, sportskim, socijalnim i zdravstvenim programima u gradu, veoma je značajna. Ovo je primer kako velike kompanije koje posluju na teritoriji Beograda prepoznaju i osećaju važnost društvene odgovornosti, kao i učešća u drugim oblastima u odnosu na njihovu primarnu, uspešnu delatnost. Otuda ova kompanija na kvalitetan način spaja uslugu za svoje korisnike i doprinosi kvalitetu života građana“, rekao je Mladenović, izražavajući veliku zahvalnost „Lukoilu“ i veru da će se saradnja nastaviti i ubuduće.
Aleksandar Simbirjov je dodao da su novopotpisani ugovori još jedni u nizu.
„Kompanija namerava da ostane pouzdan partner Grada. Nadamo se da će podrška učiniti da doprinesemo razvoju ustanova i važnih projekata, kao i da će biti od koristi za žitelje Beograda i njegove posetioce“, istakao je Simbirjov.
Potpisnici ovih ugovora su i direktor Omladinskog pozorišta „Dadov“ Vladimir Mijović i v. d. direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović.
Mijović je ocenio da su sredstva koje kompanija „Lukoil“ godinama donira veoma značajna i da svima daju ekonomsku sigurnost. Pored toga, omogućavaju i da se realizacija programa podigne na viši nivo, te da se posetiocima ponude kvalitetni projekti od opšteg društvenog značaja.
Dragović je naglasio „dobru konekciju“ sa osnivačem, Gradom Beogradom, koji prepoznaje važnost projekata iz oblasti kulture. Nalazeći jake kompanije za partnere, poput „Lukoila“, Grad omogućava da se urade važni projekti, dodao je Dragović, podsećajući da je ovo treća godina podrške „Lukoila“.

Izložba „Tesla, delo, duh, vizija“

Grad Beograd u Nikoziji

foto: BEOINFO

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisustvovao je svečanom otvaranju izložbe „Tesla, delo, duh, vizija“, koju je Muzej Nikole Tesle iz Beograda priredio u Nikoziji. Cilj izložbe da se javnost na Kipru upozna sa poreklom i naučnim dostignućima našeg istaknutog naučnika, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.
„Posetioci izložbe imaju priliku da vide svet Teslinih pronalazaka od naizmenične struje, lasera, robotike do rendgena, radio-talasa i mnogih drugih otkrića našeg naučnika“, rekao je Eminović.
Izložbu su otvorili ambasador Srbije u Nikoziji Marko Blagojević i v. d. direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić. Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su konzul Srbije na Kipru Kypros V. Eliades, diplomatski predstavnici, kao i mnogobrojni članovi srpske zajednice i ličnosti iz javnog i kulturnog života Kipra. Poseta predstavnika Grada Beograda, kao i otvaranje izložbe Muzeja Nikole Tesle u Nikoziji, doprineće učvršćivanju prijateljstva dva naroda i uzajamnoj saglasnosti politike dve države.

TRIBINE BEOGRADA

Globalni projekti na „frekventnom koridoru“

foto: Tijana Rajković

Srbija je, zbog svog geografskog položaja i istorijskog nasleđa, vekovima frekventni koridor za trgovinu ljudima, narkoticima, oružjem i robom svake vrste“, rekao je Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, na predstavljanju projekta o globalnim rešenjima za zaustavljanje kriminala. Po Dačićevim rečima, na Balkanu, a posebno u BiH i na Kosovu, posejano je seme islamskog ekstremizma i anticivilizacijskih ideologija koje i Srbiju suočava s mnogim izazovima – s kojima se moramo nositi primenom savremenih naučnih alata i metoda.
Na ovoj prezentaciji, održanoj u okviru „Megatrend foruma“, učestvovali su i brojni naučni i kulturni radnici, između ostalih primadona Jadranka Jovanović, univerzitetski profesori Milivoje Pavlović i Dejan S. Miletić, reditelj Miodrag Bogić, književnik Miloje Popović, novinar Dejan Lučić i drugi.

Tekstovi se objavljuju kao deo Projekta sufinansiranog iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave, Sekretarijata za informisanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *