Кад злочинци марширају

Озваничењем војске самопроглашене државе Косово, мимо свих међународних и унутрашњих правила, САД и Запад преко свог главног штићеника на Балкану шаљу недвосмислену поруку да је ово њихов геостратешки простор у ком могу да раде шта хоће

Дан у којем су Косовске безбедносне снаге трансформисане у Оружане снаге Косова медији у овом делу света означили су као „дан Д“ јер ће он сигурно бити важна прекретница у даљим балканским дешавањима, са последицама много ширим од простора који обухватају. Самозвани косовски председник Хашим Тачи обукао је униформу и изјавио да је тог дана „заокружена косовска државност“ пошто је, како је рекао, „војска стуб државе“, те да је срећан што је он сада и „врховни командант“. Радује се, дакле, Ел Комаданте Тачи, па макар и мимо властитог устава.

СЛАВЉЕ У ПРИШТИНИ Тек што су на седници косовског парламента изгласана сва три закона којима се омогућава трансформација КБС у војску Косова, Албанци су у Приштини кренули са слављем. На улицама је одјекивала музика, Албанци су играли, а поједини чак китили музику еврима, док је главна церемонија ове трансформације уприличена у касарни „Адем Јашари“.
Занимљиво је, међутим, да амбасадори „пријатељских“ држава тзв. Косова нису присуствовали церемонији и свечаности и да су, како наводе приштински медији, на свечаности били само лидери привремених косовских институција Кадри Весељи, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и представници већих политичких партија.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *