ВИП „мигрант“ из Скопља

Афера Груевски

Како се бивши македонски премијер обрео у Мађарској и тамо затражио азил, и какве везе с тим има Џорџ Сорош?

Осуђени посланик Собрања Македоније, бивши премијер и претходни лидер (а данас почасни председник) опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, који се 8. новембра није јавио на издржавање двогодишње казне затвора, налази се у Будимпешти, где чека – политички азил.

ПОТЕРА ЗА ГРУЕВСКИМ Након безуспешног покушаја да му се у току 78 сати од прекорачења рока за јављање у затвор (поново) уручи позив на издржавање казне, македонске полицијске екипе започеле су потеру за (скривеним) експремијером (осуђеним због куповине блиндираног „мерцедеса“ за потребе његове владе који је коштао 570 хиљада евра). Полиција га је прво тражила у његовом стану у скопском насељу Црниче, затим око здања странке у центру македонске престонице, потом у свим седиштима одбора партије широм Македоније… По налогу Кривичног суда у Скопљу 12. новембра расписана је национална потерница за Николом Груевским, а дан касније – међународна.
И управо тог дана, 13. новембра, Груевски је на свом фејсбук профилу објавио: „Ја сам у Будимпешти, и због десетина претњи по сопствени живот, затражио сам политички азил од власти у Мађарској.“

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *