ЕКОЛОШКА ДИКТАТУРА И ДРЖАВНИ СУВЕРЕНИТЕТ

Да ли је излазак САД из Париског климатског споразума заиста „велика катастрофа“ или екологисти овај догађај користе за продубљивање манипулације јавним мњењем?

Према резултатима истраживања организованог (методом анкете) у осам држава: Аустралији, Бразилу, Кини, Немачкој, Индији, Јужној Африци, Великој Британији и САД, 84 одсто испитаника сматра да су климатске промене највећа претња човечанству. Другим речима, 84 од 100 испитаника сматра да је клима која се убрзано мења већа опасност за човечанство од ратова, глади, епидемија и раста становништва.

Поменуто истраживање такође тврди да 70 одсто „становника планете“ (тако су у студији названи анкетирани, њих 8.101) сматра да Уједињене нације не могу да се носе са савременим изазовима, а посебно не са климатским променама. Због тога 60 процената „становника планете“ је „спремно да се одрекне државног суверенитета ради борбе са катастрофама“. Према логици оних који су израдили студију (и спровели анкету), да би се човечанство успешно борило са климатским променама, потребно је створити наддржавну структуру (Светску владу), која би контролисала рад локалних влада, економски развој, тржиште енергентима, политичке и геополитичке дискусије.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *