Џералд Селенте: Преломни светски тренд – нема више кеша!

Разговарала Биљана Ђоровић

Шта би се све могло означити и именовати „водећим трендовима у 2017. години”? Традиционално, на почетку календарске године, за читаоце Печата на ово питање одговор даје Џералд Селенте, аналитичар у западним медијима препознат као „најпоузданије име у праћењу светских трендова“

Након што је предвидео колапс СССР-а, две последње економске рецесије, слом dot-koma, aзијску валутну кризу 1997, слом светске берзе 1987, глобалну финансијску кризу 2008, наш саговорник Џералд Селенте континуирано се бави праћењем и прогнозирањем трендова а према јединственој методологији коју је развио и назвао „Globalnomic®“. Овај истраживач издавач је и интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог истраживачког института. У октобру 2013. као доминантан тренд у свету идентификовао је покретање Првог великог светског рата 21. века, до кога ће доћи, не због грабљења за територију, религијских разлога или заступања истинских идеала, већ се сви узроци за овај будући стравичан сукоб своде на три кључне речи: новац, моћ и похлепу. Да би избегли сигурну пропаст испланирану у еугеничким лабораторијама Новог светског поретка људи морају, сматра Селенте, да доживе ренесансу – повратак својстава каква су: храброст, самопоштовање, интегритет, страст и достојанство. И није седео скрштених руку.

На почетку нашег разговора желим да истакнем да сте најбољи показатељ успешности ваше предвиђалачке методе и идеја које заступате. Стекли сте велико богатство које сте ставили у службу стварања бољег света.

Лепо је од вас што сте то истакли. Ми смо пре две године успоставили покрет „Окупирајмо мир“ овде у колонијалном Кингстону, Њујорк, где сада живим, а који је удаљен два сата вожње од обездушеног и обездуховљеног Њујорк Ситија. Живим ту, где је само срце америчке револуције. Недалеко од мене налази се зграда Сената из 1777. године – место у коме је Њујорк постао држава. С друге стране је најзначајнији историјски угао у читавим САД. На обе стране тог угла налазе се револуционарне зграде и купио сам три те зграде. Урадио сам то зато што желим да видим следећу америчку револуцију, не ону која се постиже насиљем и оружјем, већ револуцију духа, страсти, моралности и интелекта. У покрету „Окупирајмо мир“ су и Ралф Нејдер, Синди Шин, др Роберт Турман, отац Уме Турман који је сада будиста. Гари Нолт из Њујорк Ситија веома је активан члан покрета. И поставили смо програм за мир који се не састоји у кукању – већ у реализацији нашег акционог плана. Између осталог, захтевамо повратак америчких трупа кући и затварање војних база. Доста нам је њиховог НАТО-а. Захтевамо да се заштити наша домовина. Нека трупе, уместо што разарају свет, раде на поправљању и изградњи наше инфраструктуре која је сада на нивоу земаља трећег света.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *