Болесним малишанима у Тиршовој „Дунав“ поделио пакетиће

Болесни малишани који су новогодишње празнике, уместо у својим домовима, дочекали у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој улици добили су пакетиће

Слатке поклоне уручили су им представници компаније „Дунав осигурање“ са менаџментом болнице. После бројних браунила и боцкања по ручицама и ножицама, многи су се први пут насмејали када су на вратима видели лекаре и људе из „Дунав осигурања“ са поклонима у рукама. Деветогодишњи Павле Ковачевић већ неколико дана је са мајком у болници и ово му није први пут. Због природе своје болести чест је гост у Тиршовој. Нестрпљиво је чекао да му се отвори кеса са слаткишима, а онда у делићу секунде пронашао шта сме, а шта не сме да једе.
Каже да ће чоколаде, које не сме да једе, поделити с другарима на одељењу. Плачљива је на почетку била и трогодишња Јана, али се брзо умирила када је у њене мале ручице стигла кеса са слаткишима.
Директор Главне филијале „Дунав осигурања“ Београд Немања Петровић рекао је да је донирање слатких поклон-пакетића Универзитетској дечјој болници у Тиршовој круна акције коју компанија „Дунав осигурање“ спроводи широм Србије.
„Наиме, 3.300 пакетића подељено је у здравственим установама нашим најмлађим суграђанима широм Србије, а скоро 800 у Београду“, рекао је Петровић и додао да је Компанија „Дунав осигурање“ осетила потребу да болесним малишанима на тај начин увелича Нову годину и Божић.
Заменик директора Дечје болнице у Тиршовој Синиша Дучић захвалио је донаторима и рекао да пакетићи много значе малим пацијентима који за празнике остају у болници.
„Они нажалост новогодишње празнике проводе у болници и ово им је на неки начин улепшало боравак“, рекао је Дучић и позвао и друге успешне компаније да следе пример „Дунав осигурања“.
Реч је о малишанима у домовима за незбринуту децу, прихватилиштима, домовима за ментално оболелу децу, бројним хуманитарним удружењима, болницама, социјалним установама.
Компанија „Дунав осигурање“ слатке пакетиће поделила је деци у Новом Саду, Нишу, Врању, Ужицу, Сремској Митровици, Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Зрењанину, Сомбору, Лесковцу, Панчеву, Пироту, Крушевцу, Пожаревцу, Смедереву, Јагодини, Крагујевцу, Зајечару, Чачку, Краљеву, Шапцу, Ваљеву, Новом Пазару, Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *