Bolesnim mališanima u Tiršovoj „Dunav“ podelio paketiće

Bolesni mališani koji su novogodišnje praznike, umesto u svojim domovima, dočekali u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici dobili su paketiće

Slatke poklone uručili su im predstavnici kompanije „Dunav osiguranje“ sa menadžmentom bolnice. Posle brojnih braunila i bockanja po ručicama i nožicama, mnogi su se prvi put nasmejali kada su na vratima videli lekare i ljude iz „Dunav osiguranja“ sa poklonima u rukama. Devetogodišnji Pavle Kovačević već nekoliko dana je sa majkom u bolnici i ovo mu nije prvi put. Zbog prirode svoje bolesti čest je gost u Tiršovoj. Nestrpljivo je čekao da mu se otvori kesa sa slatkišima, a onda u deliću sekunde pronašao šta sme, a šta ne sme da jede.
Kaže da će čokolade, koje ne sme da jede, podeliti s drugarima na odeljenju. Plačljiva je na početku bila i trogodišnja Jana, ali se brzo umirila kada je u njene male ručice stigla kesa sa slatkišima.
Direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ Beograd Nemanja Petrović rekao je da je doniranje slatkih poklon-paketića Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj kruna akcije koju kompanija „Dunav osiguranje“ sprovodi širom Srbije.
„Naime, 3.300 paketića podeljeno je u zdravstvenim ustanovama našim najmlađim sugrađanima širom Srbije, a skoro 800 u Beogradu“, rekao je Petrović i dodao da je Kompanija „Dunav osiguranje“ osetila potrebu da bolesnim mališanima na taj način uveliča Novu godinu i Božić.
Zamenik direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Siniša Dučić zahvalio je donatorima i rekao da paketići mnogo znače malim pacijentima koji za praznike ostaju u bolnici.
„Oni nažalost novogodišnje praznike provode u bolnici i ovo im je na neki način ulepšalo boravak“, rekao je Dučić i pozvao i druge uspešne kompanije da slede primer „Dunav osiguranja“.
Reč je o mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama.
Kompanija „Dunav osiguranje“ slatke paketiće podelila je deci u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Somboru, Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Čačku, Kraljevu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *