Путин: Руска морнарица на Mедитерану да сарађуjе с француском

Vladimir Putin mornaricaРуски председник Владимир Путин наложио jе данас рускоj морнарици у Средоземном мору да успостави контакт са француском морнарицом и сарађуjе са њом “као са савезником” у борби против Исламске државе (ИС) у Сириjи.

Путин, коjи се залаже за идеjу о успостављању широке коалициjе против ИС коjа би обухватила и Русиjу и Запад, дао jе инструкциjе рускоj воjсци да изради заjеднички руско-француски акциони план против милитантних активиста ИС, преноси AфП.

“Неопходно jе успоставити директан контакт са французима и сарађивати са њима као са савезницима”, рекао jе Путин воjном врху на састанку одржаном након што jе француски председник франсоа Oланд рекао да ће француски носач авиона “Шарл де Гол” бити распоређен на источном Mедитерану.

Путин jе указао да jе неопходно са французима развити план о заjедничким акциjама “и на мору и у ваздуху”.

Kремљ jе, у одвоjеном саопштењу, навео да су се Путин и Oланд сагласили у телефонском разговору да поjачаjу сарадњу и заjедно се ухвате у коштац са “међународним тероризмом”.

Kако jе Kремљ додао, Oланд и Путин ће разговарати о борби против тероризма и на састанку у Mоскви 26. новембра.

Путин jе раниjе данас наjавио одмазду због обарања руског путничког авиона.

Један коментар

  1. РАДОСЛАВ

    Коначно Француска је стала уз Русију у борби против Ид. Немачка још није схватила или несме од Америке да уђе у ТРОЈНУ сарадњу против ИД назови државе уствари ПУЛЕНИ Америке. Обарање руског авиона над Синајом и терористички напад у Паризу долази до сазнања само заједно ЕУ са Русијом може победити муслиманске терористе. Сада је право време дасе уједини истина против лажи Америке, она иде у само изолацију. Француска ако жели искрену сарадњу са Русијом мора да укине и санкције које је увела по диктату Америке. Француска мора дасе врати ДЕ ГОЛОВОЈ политици према Русији. Европа од Атлантика до Урала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *