Putin: Ruska mornarica na Mediteranu da sarađuje s francuskom

Vladimir Putin mornaricaRuski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ruskoj mornarici u Sredozemnom moru da uspostavi kontakt sa francuskom mornaricom i sarađuje sa njom “kao sa saveznikom” u borbi protiv Islamske države (IS) u Siriji.

Putin, koji se zalaže za ideju o uspostavljanju široke koalicije protiv IS koja bi obuhvatila i Rusiju i Zapad, dao je instrukcije ruskoj vojsci da izradi zajednički rusko-francuski akcioni plan protiv militantnih aktivista IS, prenosi AfP.

“Neophodno je uspostaviti direktan kontakt sa francuzima i sarađivati sa njima kao sa saveznicima”, rekao je Putin vojnom vrhu na sastanku održanom nakon što je francuski predsednik fransoa Oland rekao da će francuski nosač aviona “Šarl de Gol” biti raspoređen na istočnom Mediteranu.

Putin je ukazao da je neophodno sa francuzima razviti plan o zajedničkim akcijama “i na moru i u vazduhu”.

Kremlj je, u odvojenom saopštenju, naveo da su se Putin i Oland saglasili u telefonskom razgovoru da pojačaju saradnju i zajedno se uhvate u koštac sa “međunarodnim terorizmom”.

Kako je Kremlj dodao, Oland i Putin će razgovarati o borbi protiv terorizma i na sastanku u Moskvi 26. novembra.

Putin je ranije danas najavio odmazdu zbog obaranja ruskog putničkog aviona.

Jedan komentar

  1. Konačno Francuska je stala uz Rusiju u borbi protiv Id. Nemačka još nije shvatila ili nesme od Amerike da uđe u TROJNU saradnju protiv ID nazovi države ustvari PULENI Amerike. Obaranje ruskog aviona nad Sinajom i teroristički napad u Parizu dolazi do saznanja samo zajedno EU sa Rusijom može pobediti muslimanske teroriste. Sada je pravo vreme dase ujedini istina protiv laži Amerike, ona ide u samo izolaciju. Francuska ako želi iskrenu saradnju sa Rusijom mora da ukine i sankcije koje je uvela po diktatu Amerike. Francuska mora dase vrati DE GOLOVOJ politici prema Rusiji. Evropa od Atlantika do Urala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *