Почетна / БРОЈ 384 / Геноцид у континуитету

Геноцид у континуитету

Драгомир Антонић 

Срби знају у ком грму лежи зец. Знају да мученици који су у Србију стигли нису у њу дошли својом вољом. Зато према њима нема народног гнева, жица, сузавца, бојевих метака, војске, националне гарде…

Данас је Велика Госпојина. Празник Успеније Пресвете Богородице. Дан кад се мајка Исуса Христа успела на небо. За овоземаљског живота обилазила је света места која су је подсећала на сина: Голготу, Витлејем и Јелеонску гору. Била је у посети Светом Игњатију Богоносцу. Посетила је васкрслог Лазара, опловила око Свете Горе. Пресвета је заштитница Свете Горе. Велика је светица. Срби је зову Велика госпођа или Госпојина. На овај дан завршава се двонедељни, строги пост.

Заштитница је свег живог, а посебно породиља и мајки. Њена икона се налази у свакој кући православних Срба. Убрано биље и траве на овај дан имају нарочито лековита својства. Слави се као крсна слава. Међу свечарима је и Димитрије Големовић, истакнути српски етномузиколог.

Чуј, мигранти!?

Срби чувају православну традицију. Неће је се одрећи ни у највећој невољи. Очито да се трпељивост и љубав према ближњем не уклапају у стереотипе који се Србима приписују. Срби су наводно зли, пуни мржње, заостали, необразовани и шта све не рекоше и написаше из бриселског евроунијатског епископата и викаријата римског бискупа. Злобне речи стизале су и стижу из Вашингтона, иначе познатог по изазивању хуманитарних катастрофа по свету а све у циљу спречавања истих. Зликовци.

Кад намерно униште државе, јер им не одговара њихов стабилан политички систем и тиме изазову бежање народа библијских размера, онда су они који спасавају главу мигранти! Нису прогнани, ни протерани, ни избегли, већ су мигранти. Чуј, мигранти!? У потрази за бољим животом!?! Опа Ђурђо, рекао би Шојић. Трт Милојка, рекао би Танасије. Безочни лажови, написаћу ја. Читаоци, ви се сетите како су амерички Си-Ен-Ен, и енглески Би-Би-Си звали Србе док је неколико колона Шиптара бежало пред НАТО бомбама. Тад нису били мигранти.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *