Геноцид у континуитету

Драгомир Антонић 

Срби знају у ком грму лежи зец. Знају да мученици који су у Србију стигли нису у њу дошли својом вољом. Зато према њима нема народног гнева, жица, сузавца, бојевих метака, војске, националне гарде…

Данас је Велика Госпојина. Празник Успеније Пресвете Богородице. Дан кад се мајка Исуса Христа успела на небо. За овоземаљског живота обилазила је света места која су је подсећала на сина: Голготу, Витлејем и Јелеонску гору. Била је у посети Светом Игњатију Богоносцу. Посетила је васкрслог Лазара, опловила око Свете Горе. Пресвета је заштитница Свете Горе. Велика је светица. Срби је зову Велика госпођа или Госпојина. На овај дан завршава се двонедељни, строги пост.

Заштитница је свег живог, а посебно породиља и мајки. Њена икона се налази у свакој кући православних Срба. Убрано биље и траве на овај дан имају нарочито лековита својства. Слави се као крсна слава. Међу свечарима је и Димитрије Големовић, истакнути српски етномузиколог.

Чуј, мигранти!?

Срби чувају православну традицију. Неће је се одрећи ни у највећој невољи. Очито да се трпељивост и љубав према ближњем не уклапају у стереотипе који се Србима приписују. Срби су наводно зли, пуни мржње, заостали, необразовани и шта све не рекоше и написаше из бриселског евроунијатског епископата и викаријата римског бискупа. Злобне речи стизале су и стижу из Вашингтона, иначе познатог по изазивању хуманитарних катастрофа по свету а све у циљу спречавања истих. Зликовци.

Кад намерно униште државе, јер им не одговара њихов стабилан политички систем и тиме изазову бежање народа библијских размера, онда су они који спасавају главу мигранти! Нису прогнани, ни протерани, ни избегли, већ су мигранти. Чуј, мигранти!? У потрази за бољим животом!?! Опа Ђурђо, рекао би Шојић. Трт Милојка, рекао би Танасије. Безочни лажови, написаћу ја. Читаоци, ви се сетите како су амерички Си-Ен-Ен, и енглески Би-Би-Си звали Србе док је неколико колона Шиптара бежало пред НАТО бомбама. Тад нису били мигранти.

[restrictedarea]

Милиони људи: труднице, мала деца, мушкарци, болесни, изнемогли путују у потрази за срећом и бољим животом? Хиљадама година су живели на тлу где су им се преци родили. Одједном открише да их негде, на другом месту, чека бољи живот. Бебе и мала деца дошли су до сазнања да им је живот на дедовини жалостан и неиздржив, па су натерали своје родитеље да их воде у обећану земљу.

Глупо питање

Да ли Клинтонови, Бушови, неко од генерала америчке војске, или ратни злочинац Блер имају мало саосећања за данашње жртве које због њихове похлепе тумарају светом? Глупо питање. Зликовцима је саосећање и милосрђе непознато. Ако су некад и чули за те речи, брзо су их одбацили. Непотребне су. Не доносе профит.

Набројане личности чине један од најгорих злочина од како је свет настао. Чине безобзирни геноцид у континуитету. Нема прекида у геноцидном низу: бомбардовање, уништавање, тровање природе и људи радиоактивним уранијумом. Последице ће сносити генерације које нису данас ни рођене. До појаве Буша, Блера и Клинтона тога се нико није досетио. Затри све. Камен на камену да не остане. Оптужи жртве да су саме криве за оно што их је снашло. Прогнај све из својих држава. Подигни камене и жичане ограде – у свету без граница о којем деценијама лелечеш –  и јаднике које си из њихових кућа избацио смести у неке друге државе, али што даље од своје куће. За сваки случај те друге државе оптужи како су нехумане, како не желе да приме „мигранте“ који су у невољи. Запрети им, као што ових дана претиш Србији, да нехумано понашање није одлика евроунијатске цивилизације, те ако желимо да будемо примљени у злочиначко евроунијатско удружење, морамо себе из своје државе иселити и уступити је онима који је немају. Није у реду да ми имамо куће, њиве, воћњаке, ливаде, док се други злопате. Није лепо од нас да имамо државу, кад су ето милиони остали без ње. На срећу, Срби знају у ком грму лежи зец. Знају да мученици који су у Србију стигли, нису у њу дошли својом вољом. Зато према њима нема народног гнева, жица, сузавца, бојевих метака, војске, националне гарде, полицијских паса, што је иначе присутно код „хуманих“ евроунијата и Американаца. Не, православни Срби саосећају са савременим мученицима. Ако не могу да помогну, тући их неће. Добар смо народ. Америко, ти си узрок ових невоља. Већ игра мечка и пред твојим вратима. Срам те било шта чиниш свом и другим народима.

Не заборавимо Србе хероје који чаме у Хагу и евроунијатским тамницама. Помените њихова имена данас на литургији. У себи. Господ чује.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *