Почетна / БРОЈ 377 / Пут до „отоманског раја“

Пут до „отоманског раја“

Зa „Печат“ из Лондонa Дејан Лукић
Упркос фактима, истински кривци за балканску конфлаграцију и даље, двадесeт година после, покушавају да оперу нечисту савест за почињени злочин против мира у некада просперитетној Југославији

Британска резолуција о Сребреници није ништа више од политичког памфлета у којем се, без емпиријских доказа о жртвама, и рециклажом већ дискредитованих чињеница, трагедија из јула 1995. године подмеће и промеће у трајан историјски факат о наводном, првом геноциду у Европи после Хитлера и нацизма.

 

„ОТОМАНСКИ РАЈ“ НАД СРПСКОМ „РАЈОМ“ Сребреница је пре јула 1995. била злочин монументалних размера над Србима ‒ истински злочин против мира у верзији такозване међународне заједнице, пре свих САД, Британије и Немачке, а на тлу вековних етничких и верских сукоба, историјских рецидива и на тим основама формулисане идеологије.

У вредној књизи „Јевреји и хришћани под исламом“ Бат Јеор написала је (на страници 120) да је „под терором хрватског комунисте ‒ Тита, процветао муслимански иредентизам подстакнут признавањем муслиманске нације ‒ једине групе у свету која је национално дефинисана на основу своје религије… Насилна политика исламизације (Косово, Босна) обезбедила је Титу подршку исламског света, док је, истовремено, разбуктала интеррелигиозни конфликт… Комунистичка догма о братству       -јединству само је замрзла тај кофликт и одгодила његово решење“…

Подсећа се даље да је Алија Изетбеговић у својој Исламској декларацији (1991) на почетку грађанског рата у Босни, јасно рекао да је „немогућа мирна коегзистенција између ислама и немуслиманских социјалних и политичких институција“.

Бат Јеор је из оваквог стања свести могла да изведе закључак како су „под маском исламске мултикултурне државе и пет векова такозоване мирне коегзистенције (турска окупација) босански Срби били подвргнути шеријатском систему који је разарао њихово унутрашње ткиво“.

Алија Изетбеговић је само узео као идеју-водиљу овај „отомански рај“, који је, како записује Јеор, „скандализовао Србе, Грке и Јевреје, па је постало очигледно да је исламска Босна и Херцеговина била апсолутно неприхватљива за Србе“. Радило се у тој Босни о „пет столећа форсиране мирне коегзистеније под апсолутном исламском доминацијом“. Такву доминацију је хтео да ревитализује и продужи Алија Изетбеговић како би, по свим ширинама и дужинама, припадала „идеолошкој догми шеријата о (муслиманским) господарима и (хришћанској) раји“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *