Почетна / БРОЈ 366 / Пут помирења

Пут помирења

Милорад Вучелић / главни уредник

Однедавно српске медије просто опседа један нови ауторитет који се издиже изнад свих звања и функција, а том је ауторитету име – бивши амбасадор или бивша амбасадорка. Нема тема код нас и у свету на које се беспризивно, и са неопозивим судом и закључком, не оглашавају бивши амбасадори. Реч је пре свега о страним, али  не мањкају ни ове „наше екселенције“.

Тако је извесна Свони Хант, бивша америчка амбасадорка САД у Аустралији, са свим ауторитетом ове узвишене титуле, а са насловне странице једног београдског дневног листа, саопштила велико откриће које гласи: „Жене су утрле пут помирењу на Балкану.“

Ако се на Балкану, а посебно у Србији, ишта зна онда се зна да су Мадлен Олбрајт, Хилари Клинтон, Карла дел Понте и рецимо Дорис Пак и Кристијан Аманпур више него ефикасно, и то бомбама  и крвавим терором, утрле тло Србије и Републике Српске! На страну то, како би рекао један мој саркастични пријатељ, што би већина њих „пала из физиономије“. На страну још много штошта, али нико никада, као што су то чиниле и чине оне, није подржавао албански тероризам и реализацију пројекта велике Албаније и за сва зла овога света осуђивао Србе. Зар није онда крајње цинично и потцењивачки да се медијски поново истиче ово познато опште место? Ако је неко и заборавио на ове женске заслуге онда га на то свакодневно подсећа суочавање са правим епидемијама канцера и леукемије које су настале као последица бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом. Зато поменута бивша амбасадорка  Хант напросто кликће: „Као пријатељица и сарадница секретарке Клинтон, одушевљена сам њеном најавом кандидатуре. Она је прави шампион међу женама, у земљи и широм света…“

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

 

5 коментара

 1. Сваки дан видимо крвничко лицемерје Запада, НАТО-ваца, а ми смо то осетили на најгори начин, на нашу жалост!
  Осећамо сваки данчак душманску дволичност и уцене!!! Докле бре!

  Крвнички су нас заразили са осиромашеним уранијумом, протерали Србе са Космета, уништили економију, друштво, инфраструктуру, па то је чист ГЕНОЦИД над Србима.
  Сви ћуте и још нас оптужују да смо кривци , нас мале врабце(прича о врапцима, Матија Бећковић, објављена је првипут у Печату)) које су напале аждаје и мега-крвници.

  ……

  Сад западњаци, напрасно користе Јерменски геноцид да би напали не Отоманску већ данашњу Турску итд.

  Страдали су Јермени, …страдали су у и Руси, Срби нарочито, мало прича. Јерменски геноцид/злочин и протеривања сад користи запад као притисак а ћуте о геноцидима над Србијом!???

  = Србија страдална и даље као жртва испаде кривац, зашто:

  -Аустроугари побише половин Срба у Првом Св. рату….сви ћуте?

  -Нацистичка Немачка нас уништи у Другом Св рату,… сви се праве луди?

  -Усташе геноцидно уништише око милион Срба, Јевропа и Ватикан ћуте?

  -Геноцид Шиптара над Србима кроз векове, и последњих 50 година и крвничку масакри и протеривања последњих година,… сви ћуте, још стварају Велику Албанију!?

  -НАТО агресори геноцидсно уништише Србе и Србију и економски и протераше милионе Срба са огњишта, уништитше нам привреду… и на крају заразише нас са осиромашеним уранијом, и још кажу да смо ми криви,ми који смо жртве највеће силе на планети?

  О ГЕНОЦИДУ над Србима ћути ЕУ и САД , западњаци???

  ———–

  + ЈЕРМЕНСКИ и ТУРСКИ председници су недавно бар сели за један сто и ДОГОВОРИЛИ се да се формира неутрално тело у вези питања Јерменског геноцида/злочина/протеравања, БАР су признали проблем!?

  ~ Геноцид/ протеривања /уништавања привреде и друштва/ над Србима се заборавља, ћути се!?

  *** Свако ко је коректан и ако се обострано уважавамо, је ДОБРОДОШАО и из Европе, Африке, Блистог истока, Далеког истока…Латинске Америке, Северне Америке,… али ми нисмо кривци, нити имамо разлог да се стидимо себе.

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • & Misko
   Slazem se sa cijelim komentarom, ali……………
   Nista i nitko nije nanijelo toliko stete SRBIJI i Srpskom Narodu u svim sverama zivota , koliko IZDAJA, IZDAJNICI i VELEIZDAJNICI. Samo uz pomoc IZDAJICA Srbija je pretrpila prvi pravi poraz, koji prijeti da ugasi Drzavu Srbiju! Pocelo je drzavnim udarom kojim je svrgnut SLOBODAN MILOSEVIC………………….Sve ostalo nam je poznato!!!

   Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Гос, Зоране Србија је издана престала да постоји првог Децембра 1918 тоје прва најгора издаја. Слободан Милошевић је наследио ону
  Србију коју су скројили КРОЈАЧИ АВНОЈА. Ипак Милошевић је бранио колико је био у моћи а треба поставити питање ДОСОВЦИМА зашто су
  растурили и продали штосу наследили од Милошевића. Нисам припадао ЊЕГОВОЈ ПОЛИТИЦИ био сам и остао МОНАРХИСТА.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Neke osobe vole da kažu da su žene, mada od toga imaju samo izgled. Žene su konstruktivne i nosioci života. Ako žena to nema u sebi, treba da potraži pomoć. Istorijski i geografski se jedna stvar nikada nije menjala:ljubav majke prema detetu. Ovo sada što se dešava ukazuje na ozbiljne mutacije čoveka, a mislim da je Madlen Olbrajt među pionirima tih mutacija.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. … г. Вучелићу, да ли А.В. планира (или то већ и `неформално` ради), да са Вебера, пређе на мало озбиљнију `литературу`, – рецимо „Правила за радикале“ (Rules for Radicals, Saul D. Alinsky) – „духовног оца Х. Клинтон и Барака Обаме; оног, који рече, да би пре изабрао да оде у – пакао ?
  Интересантан би био `приказ` не само политике САД, већ и ЕУ, кроз `призму` тих `правила` (тобож, намењене за – сиротињу)… ?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *