Напредњаци убедљиво воде у Косјерићу

Како незванично сазнаје РТС, на локалним изборима у Косјерићу коалиција окупљена око СНС-а добила је 48,58 одсто гласова. На прошлим изборима у Косјерићу напредњаци су имали 15 одсто гласова.

Према незваничним подацима косјерићког СНС-а, након обрађених 90 одсто бирачких листића, коалиција СНС-НС-ДСС освојила је 48,58, СПО 8,2, ДВЕРИ 3,96, ДС-ЛДП 11,95, СПС-ПУПС-ЈС-УРС 11,82, СДПС 6,35 и Група грађана Сабор српског јединства 3,14 одсто гласова.

У трци за 27 одборничких манадата учествовале су три коалиције, три странке и једна листа групе грађана.

Како је изјавио председник општинске изборне комисије Горан Јевтовић избори су протекли без инцидената, уз велику излазност.

“До 18 часова гласало је 62 одсто бирача и наша је процена да је до затварања биралишта своју грађанску дужност испунило сигурно око 70 одсто уписаних у бирачки списак”, рекао је Јевтовић.

Коалицију “За бољи живот – Милијан Стојанић”, која је понудила свих 27 одборничких кандидата, чине СНС-НС-ДСС, коју предводи садашњи председник општине напредњак Милијан Стојанић, кувар са светским признањима.

Исти број кандидата има и коалиција СПС-ПУПС-ЈС-УРС под називом Одлучно за Косјерић, а прва на листи је економиста Гордана Марковић из СПС-а.

И ДС и ЛДП који заједно наступају на листи “Одговорно” понудили су 27 кандидата које предводи инжењер пољопривреде Драган Милаковић из Демократске странке.

На изборе у Косјерићу самостално је изашао СПО са листом од 27 кандидата које предводи др Љиљан Косорић.

Група грађана “Двери за бољи живот Косјерића – Бошко Обрадовић” понудила је 22 кандидата за одборнике, а на челу листе је економиста Јаворина Станишић.

“Сабор српског јединства – Борислав Пелевић” кандидовао је 17 кандидата на челу са програмером Миленком Остојићем, док СДПС-Расим Љајић има 11 кандидата које предводи кореограф Млађен Марковић.

РТС

3 коментара

  1. Kosjeric ,posle Kosova,postade tema…Meni je jasno da DSS raskida koaliciju sa SNS u Mitrovici,pred briselski paraf,ali ne razumem da ulazi u koaliciju sa SNS,u Kosjericu…opravdano kritikujuci politiku ove Vlade prema Kosovu,formirajuci koaliciju u Zemunu sa Dverima…Sta je tako bitno u osjericu…osim poslanickih mesta?
    Ili je sada samo SPS kriv da briselski sporazu?
    Vidi se prema rezultatima,Dacicu se sada ispostavljaju racuni,samo oko 11% glasova.
    Ako je politika jedne partije obicna jurnjava za vlasti i stolicama u parlamentu,nije bitno skim,u redu,ali tada stradaju principi i ideologija te stranke.Nesto nije u redu,i jare i pare?

    Isto tako,cudno je da neka stranka Rasima Ljajica,bas u sred Srbije,u Kosjericu,ima toliko poklonika.Cudan neki senzibilitet u Kosjericu…Koliko sjajnih srpskih lidera,koji su svakodnovno po mitinzima za Kosovo,koji imaju i autorske tekstove…koji imaju stranke,ne mogu proci cenzus???Nista mi Rasim ne smeta,samo je cudno,da Rasim dodje u Kosjeric,i “pobedi”???

    Ne bi bilo dobro,a ne bi me cudilo,sto potvrdjuju i ovi izbori u Kosjericu,da se sada svi racuni ispostave Ivici Dacicu.
    A da se sve dobiti stave na racun SNS.To nije fer…najmanje.

  2. Sta ce DSS u koaliciji sa izdajnicima?
    Glupost nevidjena!

    • Ja jedinino razumem da je DSS ,po ko zna koji put,
      zloupotrebljen.Jedino razumem da je SNS klececi molio DSS da udju u koaliciju,svestan da moze doci do velikog iznenadjenja…Svestan,da narod jos nije “parafirao” ovo sto rade u Briselu,I NIKADA NECE PARAFIRATI.
      Zato im DSS treba,kao zednom vode.
      Nije logicno da DSS,radi 3-4 stolice u skupstini Kosjerica,napusti svoju principijelnu politiku,BAS SADA.

      U vezi Rasima Ljajica,interesantno bi bilo videti,otkud mu pare za stranku?Ko njega finansira?TO CE ODTATI TAJNA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *