Naprednjaci ubedljivo vode u Kosjeriću

Kako nezvanično saznaje RTS, na lokalnim izborima u Kosjeriću koalicija okupljena oko SNS-a dobila je 48,58 odsto glasova. Na prošlim izborima u Kosjeriću naprednjaci su imali 15 odsto glasova.

Prema nezvaničnim podacima kosjerićkog SNS-a, nakon obrađenih 90 odsto biračkih listića, koalicija SNS-NS-DSS osvojila je 48,58, SPO 8,2, DVERI 3,96, DS-LDP 11,95, SPS-PUPS-JS-URS 11,82, SDPS 6,35 i Grupa građana Sabor srpskog jedinstva 3,14 odsto glasova.

U trci za 27 odborničkih manadata učestvovale su tri koalicije, tri stranke i jedna lista grupe građana.

Kako je izjavio predsednik opštinske izborne komisije Goran Jevtović izbori su protekli bez incidenata, uz veliku izlaznost.

“Do 18 časova glasalo je 62 odsto birača i naša je procena da je do zatvaranja birališta svoju građansku dužnost ispunilo sigurno oko 70 odsto upisanih u birački spisak”, rekao je Jevtović.

Koaliciju “Za bolji život – Milijan Stojanić”, koja je ponudila svih 27 odborničkih kandidata, čine SNS-NS-DSS, koju predvodi sadašnji predsednik opštine naprednjak Milijan Stojanić, kuvar sa svetskim priznanjima.

Isti broj kandidata ima i koalicija SPS-PUPS-JS-URS pod nazivom Odlučno za Kosjerić, a prva na listi je ekonomista Gordana Marković iz SPS-a.

I DS i LDP koji zajedno nastupaju na listi “Odgovorno” ponudili su 27 kandidata koje predvodi inženjer poljoprivrede Dragan Milaković iz Demokratske stranke.

Na izbore u Kosjeriću samostalno je izašao SPO sa listom od 27 kandidata koje predvodi dr Ljiljan Kosorić.

Grupa građana “Dveri za bolji život Kosjerića – Boško Obradović” ponudila je 22 kandidata za odbornike, a na čelu liste je ekonomista Javorina Stanišić.

“Sabor srpskog jedinstva – Borislav Pelević” kandidovao je 17 kandidata na čelu sa programerom Milenkom Ostojićem, dok SDPS-Rasim Ljajić ima 11 kandidata koje predvodi koreograf Mlađen Marković.

RTS

3 komentara

  1. Kosjeric ,posle Kosova,postade tema…Meni je jasno da DSS raskida koaliciju sa SNS u Mitrovici,pred briselski paraf,ali ne razumem da ulazi u koaliciju sa SNS,u Kosjericu…opravdano kritikujuci politiku ove Vlade prema Kosovu,formirajuci koaliciju u Zemunu sa Dverima…Sta je tako bitno u osjericu…osim poslanickih mesta?
    Ili je sada samo SPS kriv da briselski sporazu?
    Vidi se prema rezultatima,Dacicu se sada ispostavljaju racuni,samo oko 11% glasova.
    Ako je politika jedne partije obicna jurnjava za vlasti i stolicama u parlamentu,nije bitno skim,u redu,ali tada stradaju principi i ideologija te stranke.Nesto nije u redu,i jare i pare?

    Isto tako,cudno je da neka stranka Rasima Ljajica,bas u sred Srbije,u Kosjericu,ima toliko poklonika.Cudan neki senzibilitet u Kosjericu…Koliko sjajnih srpskih lidera,koji su svakodnovno po mitinzima za Kosovo,koji imaju i autorske tekstove…koji imaju stranke,ne mogu proci cenzus???Nista mi Rasim ne smeta,samo je cudno,da Rasim dodje u Kosjeric,i “pobedi”???

    Ne bi bilo dobro,a ne bi me cudilo,sto potvrdjuju i ovi izbori u Kosjericu,da se sada svi racuni ispostave Ivici Dacicu.
    A da se sve dobiti stave na racun SNS.To nije fer…najmanje.

  2. Sta ce DSS u koaliciji sa izdajnicima?
    Glupost nevidjena!

    • Ja jedinino razumem da je DSS ,po ko zna koji put,
      zloupotrebljen.Jedino razumem da je SNS klececi molio DSS da udju u koaliciju,svestan da moze doci do velikog iznenadjenja…Svestan,da narod jos nije “parafirao” ovo sto rade u Briselu,I NIKADA NECE PARAFIRATI.
      Zato im DSS treba,kao zednom vode.
      Nije logicno da DSS,radi 3-4 stolice u skupstini Kosjerica,napusti svoju principijelnu politiku,BAS SADA.

      U vezi Rasima Ljajica,interesantno bi bilo videti,otkud mu pare za stranku?Ko njega finansira?TO CE ODTATI TAJNA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *