17. септембар – Вулин: Србија не улази у преговоре да чита списак ултиматума

БЕОГРАД – Шеф канцеларије за Косово и Метохију Александар Вуилин изјавио је данас да Београд не улази у преговоре с Приштином да “чита списак ултиматума, већ да брани своје интересе”.

Вулин је рекао да је и сама чињеница што морамо да преговарамо о свом суверенитету тешка и болна, оцењујући да је стање на Косову и Метохији тешко.

Гостујући у јутарњем програму РТС-а, Вулин је казао да укидање надгледане независности “не мења пуно на терену”, али је проблем што је међународна заједница, пре преговора, на тај начин послала поруку Приштини да је “све готово и завршено”.

“У преговорима нешто морате и да дате… преговори зато служе. Србија не улази у преговоре да чита списак ултиматума него улази у преговоре да брани своје интересе” рекао је Вулин.

Према његовим речима после укидања надгледане независности се одмах осетила реакција из Приштине. Вулин је као пример за то навео што му се забрањује улазак на Косово и Метохију “јер Приштини то смета”.

Вулин је рекао да је Србија спремна и жели наставак преговора и подсетио да је исказала спремност да се они подигну на виши политички ниво.

Говорећи о истрази о трговини људским органима на Косову и Метохији, Вулин је казао да се и у међународној заједници на томе инсистира.

“Резултати те истраге о трговини људским органима… неће за нас бити разлог да извлачимо закључке о Албанцима али ће и те како бити разлог да извлачимо закључке о онима који су их водили односно о онима који су учествовали у таквим стварима”, нагласио је он.

Извор: Танјуг, РТВ

5 коментара

  1. “medjunarodna zaYednica” je anglo-americhki teroristichki savez + satrapi.

  2. mnogima treba otreznjenje od tog opojnog ‘evropeizma’ ?!… A njihovi ‘uslovi’ su poput ideja besova – i najbolje je ne obracati na njih paznju ?!

  3. Дали Срби треба читају и слушају шта нам чине пријатељи ЖУТОГ-
    КАРТЕЛА треба да читамо и слушамо и то све лепо одбацимо и
    затворимо разговоре са НАТО ИМПЕРИЈОМ и питамо грђане Србије
    Шиптарсе националности не Албанце када није поштована њихова
    шиптарска осећања.Албанци имају своју државу коју Србија признаје
    од њеног проглашења у прошлом веку. Са Шиптарима Србија ће наћи
    степен живљења заједно у држави Србији. Отимање КОСМЕТА је дело
    међународних фактора који нежеле јаку и снажну државу Србију.
    Нажалос српског народа појединци српског порекла издали су себе
    и државу Србију. Комунисти и њихови настављачи у ДОСОВСКОМ преврату.

  4. Sve zavisi od onih koji danas vode SRBIJU. Za KIM bi bilo najbolje da SRBIJA zahtjeva u ONU prisustvo RUSKIH vojnika na sjeveru KIMa. EUROPSKOJ UNIJI reci “NE HVALA” za sada ne zelimo postati clan, a prema takozvanoj drzavi KOSOVO igrati sto tvrdje……………..STRATESKO PARTNERSTVO sa RUSIJOM, saradnja sa zemljama BRIKa, jacati drzavu u svim sferama, a vrijeme ce rijesiti pitanje KIM. Ne vidim potrebe za bilo kakve pregovore, osim o nacinu povratka u ustavno-pravni sistem SRBIJE.

  5. Osnovna uloga bivse “demokratske” vlasti bila je da saceka ultimatum “prijatelja” i da smisli tajni put za predaju KiM albanskim separatistima. Sustinski postupak nove Vlade je suprotan, ona se bori za interese Srbije i daje uporan otpor srpskim neprijateljima. A.Vulin ne pruza pasivan otpor, on optuzuje separatiste za konkretne zlocine, za privatizaciju srpske imovine na KiM i druga nedela. Uz stalni otpor, uz doslednu odbranu, Srbija nece izgubiti svoju Pokrajinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *