17. septembar – Vulin: Srbija ne ulazi u pregovore da čita spisak ultimatuma

BEOGRAD – Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vuilin izjavio je danas da Beograd ne ulazi u pregovore s Prištinom da “čita spisak ultimatuma, već da brani svoje interese”.

Vulin je rekao da je i sama činjenica što moramo da pregovaramo o svom suverenitetu teška i bolna, ocenjujući da je stanje na Kosovu i Metohiji teško.

Gostujući u jutarnjem programu RTS-a, Vulin je kazao da ukidanje nadgledane nezavisnosti “ne menja puno na terenu”, ali je problem što je međunarodna zajednica, pre pregovora, na taj način poslala poruku Prištini da je “sve gotovo i završeno”.

“U pregovorima nešto morate i da date… pregovori zato služe. Srbija ne ulazi u pregovore da čita spisak ultimatuma nego ulazi u pregovore da brani svoje interese” rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima posle ukidanja nadgledane nezavisnosti se odmah osetila reakcija iz Prištine. Vulin je kao primer za to naveo što mu se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju “jer Prištini to smeta”.

Vulin je rekao da je Srbija spremna i želi nastavak pregovora i podsetio da je iskazala spremnost da se oni podignu na viši politički nivo.

Govoreći o istrazi o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, Vulin je kazao da se i u međunarodnoj zajednici na tome insistira.

“Rezultati te istrage o trgovini ljudskim organima… neće za nas biti razlog da izvlačimo zaključke o Albancima ali će i te kako biti razlog da izvlačimo zaključke o onima koji su ih vodili odnosno o onima koji su učestvovali u takvim stvarima”, naglasio je on.

Izvor: Tanjug, RTV

5 komentara

  1. “medjunarodna zaYednica” je anglo-americhki teroristichki savez + satrapi.

  2. mnogima treba otreznjenje od tog opojnog ‘evropeizma’ ?!… A njihovi ‘uslovi’ su poput ideja besova – i najbolje je ne obracati na njih paznju ?!

  3. Dali Srbi treba čitaju i slušaju šta nam čine prijatelji ŽUTOG-
    KARTELA treba da čitamo i slušamo i to sve lepo odbacimo i
    zatvorimo razgovore sa NATO IMPERIJOM i pitamo grđane Srbije
    Šiptarse nacionalnosti ne Albance kada nije poštovana njihova
    šiptarska osećanja.Albanci imaju svoju državu koju Srbija priznaje
    od njenog proglašenja u prošlom veku. Sa Šiptarima Srbija će naći
    stepen življenja zajedno u državi Srbiji. Otimanje KOSMETA je delo
    međunarodnih faktora koji nežele jaku i snažnu državu Srbiju.
    Nažalos srpskog naroda pojedinci srpskog porekla izdali su sebe
    i državu Srbiju. Komunisti i njihovi nastavljači u DOSOVSKOM prevratu.

  4. Sve zavisi od onih koji danas vode SRBIJU. Za KIM bi bilo najbolje da SRBIJA zahtjeva u ONU prisustvo RUSKIH vojnika na sjeveru KIMa. EUROPSKOJ UNIJI reci “NE HVALA” za sada ne zelimo postati clan, a prema takozvanoj drzavi KOSOVO igrati sto tvrdje……………..STRATESKO PARTNERSTVO sa RUSIJOM, saradnja sa zemljama BRIKa, jacati drzavu u svim sferama, a vrijeme ce rijesiti pitanje KIM. Ne vidim potrebe za bilo kakve pregovore, osim o nacinu povratka u ustavno-pravni sistem SRBIJE.

  5. Osnovna uloga bivse “demokratske” vlasti bila je da saceka ultimatum “prijatelja” i da smisli tajni put za predaju KiM albanskim separatistima. Sustinski postupak nove Vlade je suprotan, ona se bori za interese Srbije i daje uporan otpor srpskim neprijateljima. A.Vulin ne pruza pasivan otpor, on optuzuje separatiste za konkretne zlocine, za privatizaciju srpske imovine na KiM i druga nedela. Uz stalni otpor, uz doslednu odbranu, Srbija nece izgubiti svoju Pokrajinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *