07. април – Зукорлић најавио кандидатуру за председника Србије

НОВИ ПАЗАР, 7. априла 2012. (Бета) – Главни муфтија Исламске заједнице у Србији (ИЗ) Муамер Зукорлић објавио је у суботу да ће се кандидовати за председника Србије на предстојећим изборима.

“Моја кандидатура заснована је на уверењу да су држава и друштво на ивици пропасти и ја ћу понудити аутентичан програм спаса прихватљив за све градјане Србије”, рекао је Зукорлић на конференцји за новинаре у Новом Пазару.

На питање агенције Бета да ли ће на изборима учествовати као кандидат групе градјана или неке од партија, Зукорлић је одговорио да ће “највероватније бити ово друго”.

“О томе ћу одлуку донети до понедељка”, рекао је Зукорлић. Он је оценио и да његова кандидатура није тако неочекивана, како су је неки прокоментарисали.

Он овом приликом није желео да говори да ли ће, уколико додје до другог круга председничких избора, дати подршку неком од кандидата.

“Нема сумње да ћу добити озбиљан број гласова. После избора можемо говорити о томе. Оно што је сигурно је да гласове које добијем нећу изневерити и да ће бити употребљени у складу са програмом којег прокламујем”, рекао је Зукорлић.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *